Skip to main content

DiscoverEU

ААко си на 18 години и живееш в държава по програма „Еразъм+“, време е да разшириш зоната си на комфорт.

#DiscoverEU фото/видео такмичење #Competition – Правила, услови и одредбе

Участвайте в конкурса DiscoverEU и спечелете хубави награди.

Как става това?

Конкурсът ще се проведе от 15 юли до 15 октомври 2022 г. с различна тема всеки месец.

За да участвате в конкурса:

  1. Споделете ваша снимка или кратък видеоклип (максимум 15 секунди) в публичния си профил в Instagram.
  2. Добавете хаштаговете #DiscoverEU и #Competition към публикацията.
  3. Добавете етикета за Instagram профила European Youth (@european_youth_eu) към снимката или публикацията в социалните медии.
  4. Попълнете формуляра за съгласие на адрес: https://youth.europa.eu/discovereu/competition/consent 
  5. Помолете приятелите си да харесат вашата снимка или видеоклип.

Вашите снимки и видеоклипове ще бъдат проверени от модератор, преди да бъдат показани на Европейския младежки портал. Това може да отнеме до 24 часа през седмицата, а качените през уикенда материали ще бъдат обработени в понеделник.

Ако вашите снимки и видеоклипове отговарят на гореспоменатите критерии, можете да станете един от победителите в месечния конкурс #DiscoverEU!

Как ще бъдат избрани победителите?

Конкурсът е само за младежи, които са кандидатствали в някой от кръговете в рамките на #DiscoverEU през 2018, 2019, 2021 и 2022 г. (избрани и неизбрани участници).

Всеки месец 20-те най-популярни материала с най-голям брой харесвания ще преминават в следващия кръг. След това професионално жури от експерти по социални медии ще избере до 5 най-добри снимки/видеоклипа. Ще спечелят най-креативните и визуално оригинални материали.

Ще бъдат избирани до 5 победители на месец.

Агенцията по комуникации ICF Next, която управлява наградите за този конкурс от името на Eвропейската комисия, ще се свърже с победителите. Участниците трябва да следят внимателно своите входящи съобщения и да отговорят до 7 работни дни на съобщението, получено от ICF Next. При липса на отговор друг участник ще бъде избран за победител. Накрая имената на победителите ще бъдат обявени публично в следните профили в социалните медии: Facebook, Twitter и Instagram.

Какви са наградите?

Всеки победител ще получи награда на стойност 100 евро!

Победителите ще бъдат обявявани в профилите European Youth в Twitter, Facebook и Instagram.

Не забравяйте...

Бъдете оригинални. Вие трябва да сте единственият автор и притежател на авторските права на снимката или клипа, с които участвате.

Искайте разрешение. Не снимайте хора без тяхно съгласие. На снимката не може да има разпознаваеми деца.

Не редактирайте твърде много. Приемаме ненатрапчиво изрязване, корекция на цветовете и ретуширане. Избягвайте специални ефекти, компютърно генерирани изображения и други сериозни модификации.

Бъдете в безопасност. Не излагайте себе си или другите на опасност, когато правите вашата снимка или видеоклип.

Можете да участвате с неограничен брой снимки или клипове. Можете да спечелите само една награда в конкурса DiscoverEU.

Ако желаете, винаги можете да изтриете вашата публикация. В такъв случай тя ще бъде премахната от Европейския младежки портал. Можете също да поискате изтриването на вашата публикация чрез портала.

Запазваме си правото да дисквалифицираме снимки или клипове, ако имаме основания да смятаме, че не сте следвали правилата на конкурса.

Участвайки в конкурса DiscoverEU, вие също давате съгласието си Европейската комисия да използва вашите снимки или клипове за своите собствени комуникации или реклами.

Тази промоция по никакъв начин не е спонсорирана, подкрепена, ръководена или свързана с Instagram. Участниците освобождават Instagram от каквато и да е отговорност във връзка с този конкурс.

Организаторът си запазва правото да промени или замени наградите в конкурса и/или да измени правилата на конкурса, ако счете това за необходимо и без предизвестие.

Когато изпраща изображения за конкурса, участникът ще трябва да попълни формуляр, в който изрично избира да участва, за да бъде допуснат до участие.

По-подробна версия на реда и условията за участие ще намерите тук. За повече информация относно използването на вашите данни, моля, прочетете декларацията за поверителност.