Skip to main content

DiscoverEU

Ako ste navršili 18 godina i živite u zemlji koja sudjeluje u programu Erasmus+, vrijeme je da se odvažite na nešto novo!

Natječaj Fotografije i videozapisi #DiscoverEU #Competition – Pravila i uvjeti

Sudjelujte u natječaju DiscoverEU i možete osvojiti lijepu nagradu!

Kako sudjelovati?

Natječaj će biti otvoren od 15. srpnja do 15. listopada 2022., s različitom temom svakog mjeseca.

Ako želite sudjelovati, učinite sljedeće:

  1. objavite fotografiju ili kratak videozapis (u trajanju od najviše 15 sekundi) na svojem otvorenom profilu na Instagramu
  2. dodajte oznake #DiscoverEU i #Competition
  3. označite profil @european_youth_eu na svojoj fotografiji ili u svojoj objavi na društvenoj mreži
  4. ispunite obrazac za pristanak na: https://youth.europa.eu/discovereu/competition/consent 
  5. pozovite prijatelje da „lajkaju” vašu fotografiju/videozapis.

Fotografije i videozapisi pregledavaju se prije objave na Europskom portalu za mlade. To može trajati do 24 sata tijekom tjedna, a prijave tijekom vikenda pregledavaju se ponedjeljkom.

Ako videozapis ili fotografija ispuni navedene kriterije, možete biti među pobjednicima mjesečnog natjecanja #DiscoverEU.

Kako se biraju pobjednici?

Natječaj je otvoren samo za mlade koji su se prijavili u jednom od krugova prijave u okviru inicijative #DiscoverEU 2018., 2019., 2021. i 2022. (odabrani i neodabrani sudionici).

Svakog mjeseca u sljedeći će krug prijeći 20 najpopularnijih prijava s najvećim brojem „lajkova”. Zatim će profesionalni žiri stručnjaka u području društvenih medija odabrati do 5 pobjedničkih fotografija ili videozapisa, onih najoriginalnijih i najkreativnijih.

Svaki mjesec odabrat će se do 5 sretnih pobjednika!

S pobjednicima će stupiti u kontakt ICF Next, koji je zadužen za nagrade za ovaj natječaj u ime Europske komisije. Natjecatelji bi trebali pratiti svoje poruke i svakako odgovoriti na poruku koju im pošalje ICF Next u roku od sedam radnih dana. Ako ne odgovore, odabrat će se drugi pobjednik. Konačno će imena pobjednika biti objavljena na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

A nagrade?

Svaki pobjednik dobiva nagradu u vrijednosti od 100 eura!

Imena pobjednika objavit će se na profilu European Youth na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

Nekoliko savjeta

Budite originalni! Natjecatelj mora biti jedini autor i vlasnik autorskog prava fotografije ili videozapisa koje prijavi.

Tražite dopuštenje. Ne fotografirajte osobe bez njihova pristanka. Na fotografiji se ne bi smjela moći prepoznati djeca.

Nemojte previše uređivati. Dopušteni su osnovno izrezivanje, korekcija boja i retuširanje. Trebalo bi izbjegavati posebne efekte, računalno generirane slike i druge velike izmjene.

Budite oprezni. Nemojte ugroziti sebe ili druge tijekom fotografiranja ili snimanja.

Nije ograničen broj fotografija/videozapisa koji se smiju prijaviti. Ali može se osvojiti samo jedna nagrada u okviru natjecanja DiscoverEU.

Uvijek možete izbrisati svoju objavu ako to želite. Time se fotografija/videozapis uklanja s Europskog portala za mlade. Uklanjanje objave možete zatražiti i na samom portalu.

Imamo pravo diskvalificirati svaku fotografiju/videozapis za koje sumnjamo da nije u skladu s pravilima natječaja.

Sudjelovanjem u natječaju DiscoverEU dopuštate Europskoj komisiji da upotrebljava vaše fotografije/videozapise za vlastite promidžbene i komunikacijske svrhe.

Tu promidžbu Instagram ni na koji način ne sponzorira, ne podržava, niti njome na bilo koji način upravlja. Sudionici natječaja razrješuju Instagram bilo kakve odgovornosti u pogledu ovog natječaja.

Organizator zadržava pravo da u bilo kojem trenutku promijeni ili zamijeni nagrade i/ili izmijeni pravila i uvjete natječaja, bez prethodne najave.

Ako odluče prijaviti fotografiju ili videozapis na natječaj, sudionici će morati ispuniti obrazac i izričito navesti da žele sudjelovati kako bi ispunili uvjete natječaja.

Detaljnija verzija pravila i uvjeta natječaja dostupna je ovdje. Za više informacija o uporabi vaših podataka pročitajte izjavu o zaštiti osobnih podataka.