Skip to main content

DiscoverEU

Ha 18 éves vagy, és az Erasmus+ programban részt vevő országok valamelyikében élsz, itt az ideje, hogy kiterjeszd a komfortzónádat!

#DiscoverEU fotó- és videópályázat: #Competition – Szabályok és részvételi feltételek

Vegyél részt a DiscoverEU versenyben, és nyerd meg az izgalmas ajándékok valamelyikét!

Hogyan zajlik a verseny?

A versenypályázat 2022. július 15-től október 15-ig tart, minden hónapban más-más témával.

Ha részt szeretnél venni a versenyben, tedd a következőket:

  1. Tegyél közzé fényképet vagy rövid (max. 15 másodperces) videót az Instagram-fiókodban.
  2. Posztjaidat lásd el a #DiscoverEU és a #Competition címkével.
  3. Jelöld be az Európai Ifjúsági Portál felhasználónevét (@european_youth_eu) a fotón vagy a közösségimédia-poszton.
  4. Töltsd ki a hozzájárulási űrlapot: https://youth.europa.eu/discovereu/competition/consent 
  5. Kérd meg a barátaidat, hogy lájkolják a fényképedet/videódat.

A fotókat és a videókat moderálás után közzétesszük az Európai Ifjúsági Portálon. Hét közben ez max. 24 órát vesz igénybe; a hétvégén föltöltött tartalmakat hétfőn moderáljuk.

Ha fotóid vagy videóid megfelelnek a fenti feltételeknek, akkor Te lehetsz a #DiscoverEU verseny havi nyerteseinek egyike!

Hogyan választjuk ki a nyerteseket?

A versenyen azok a fiatalok vehetnek részt, akik jelentkeztek a #DiscoverEU 2018., 2019., 2021. és 2022. évi fordulóinak valamelyikére (függetlenül attól, hogy bekerültek-e a kiválasztott jelentkezők közé vagy sem).

Minden hónapban a 20 legnépszerűbb (azaz a legtöbbet lájkolt) tartalom továbbjut a következő fordulóba. Ezután a fényképészekből és a közösségimédia-szakértőkből álló szakmai zsűri választja ki a nyertes fotókat/videókat (legfeljebb ötöt). A vizuálisan legeredetibb és legkreatívabb pályaművek lesznek a nyertesek.

Minden hónapban akár öt szerencsés nyertest választunk ki!

A havi nyerteseket az ICF Next cég (amely a versenypályázatot az Európai Bizottság nevében lebonyolítja) értesíti a nyereményükről. A résztvevőket arra kérjük, hogy figyeljék a bejövő üzeneteiket, és ha az ICF Next kapcsolatba lép velük, a kapott üzenetre 7 munkanapon belül válaszoljanak. Ha az értesített résztvevők valamelyikétől az említett időn belül nem érkezik válasz, akkor másik nyertest választunk ki helyette. A nyertesek nevét a következő közösségimédia-platform(ok)on tesszük közzé: Facebook, Twitter és Instagram.

Milyen díjakat lehet nyerni?

Minden nyertes 100 euró értékű jutalomban részesül.

A nyertesek nevét minden hónap elején az Ifjúsági Portál Twitter-, Facebook- és Instagram-fiókjában hozzuk nyilvánosságra.

Néhány jótanács

Légy eredeti! Fontos, hogy a feltöltött fotónak/videónak Te legyél az egyetlen szerzője és Te rendelkezz a szerzői jogokkal.

Kérd a szereplők, illetve a felvételen látható személyek hozzájárulását! Ne készíts felvételt magánszemélyekről a beleegyezésük nélkül. Ügyelj arra, hogy a gyerekek ne legyenek felismerhetők a képen.

Ne szerkeszd agyon a felvételeket! Az egyszerű vágás, színkorrekció és retusálás megengedett, de nem javasoljuk, hogy túlságosan is megváltoztasd a képet (pl. speciális hatásokkal vagy számítógépes alkalmazásokkal).

Vigyázz a testi épségedre! A fénykép vagy a videó elkészítése közben ne tedd ki se magad, se másokat veszélynek.

Bármennyi fényképpel/videóval be lehet nevezni. De egy ember a DiscoverEU versenyben összesen csak egy díjat kaphat.

Fényképedet/videódat bármikor letörölheted; ebben az esetben mi is levesszük azt az Európai Ifjúsági Portálról. A bejegyzésed törlését a portálon is kérelmezheted.

Jogunkban áll azokat a fotókat/videókat kizárni a versenyből, amelyekről úgy véljük, hogy nem felelnek meg a versenyszabályoknak.

A DiscoverEU versenyben való részvétellel beleegyezésedet adod ahhoz, hogy az Európai Bizottság felhasználja fényképeidet/videóidat saját kommunikációs vagy hirdetési céljaira.

A versenyt az Instagram nem szponzorálja vagy támogatja, és semmilyen más módon nem vesz részt annak lebonyolításában. Az Instagramot semmilyen felelősség nem terheli a verseny kapcsán.

A szervező fenntartja magának a jogot, hogy a díjakat vagy a versenyszabályokat szükség esetén előzetes értesítés nélkül módosítsa.

A verseny résztvevőinek ki kell tölteniük egy nyomtatványt, amelyben be kell jelölniük, hogy részt szeretnének venni a versenyben.

További információkért olvasd el a részvételi feltételek és szabályok részletesebb változatát. Adataid védelméről az adatvédelmi nyilatkozatban tájékozódhatsz.