Skip to main content

DiscoverEU

If you're 18 and a resident in an Erasmus+ Programme country, it's time to expand your comfort zone

#DiscoverEU photo & video #Competition - Правила, одредби и услови

Учествувајте во натпреварот DiscoverEU и добијте шанса да освоите убави награди.

Како функционира?

Натпреварот ќе се одржи од 15 јули до 15 октомври 2022 година, со различна тема секој месец.

Доколку сакате да учествувате, ве молиме направете го следново:

  1. Споделете ја вашата фотографија или кратко видео (максимум 15 секунди) на вашиот јавен профил на Инстаграм.
  2. Додајте ги ознаките #DiscoverEU и #Competition на вашата објава.
  3. Означете го профилот @european_youth_eu на фотографијата или на објавата на социјалните мрежи.
  4. Пополнете го формуларот за согласност на: https://youth.europa.eu/discovereu/competition/consent 
  5. Побарајте од пријателите да ја „лајкнат“ вашата фотографија/видео.

Фотографиите и видеата се прегледуваат пред да бидат објавени на Европскиот младински портал. Ова може да земе до 24 часа во текот на неделата, а записите од викендот, ќе се модерираат во понеделник.

Ако вашите видеа и фотографии ги исполнуваат горенаведените критериуми, може да станете еден од месечните добитници на #DiscoverEU!

Како ќе бидат избрани победниците?

Натпреварот е отворен само за млади луѓе кои се пријавиле на една од рундите за апликација #DiscoverEU во 2018, 2019, 2021 и 2022 година (избрани и неизбрани учесници).

Секој месец, 20-те најпопуларни апликации со најголем број „лајкови“ ќе се пласираат во следната рунда. По ова, професионалното жири составено од експерти за социјални медиуми ќе избере најмногу 5 победнички фотографии/видеа. Визуелно најоригиналните и најкреативните ќе бидат победници.

Секој месец ќе се избираат до 5 среќни победници!

Победниците ќе бидат контактирани од ICF Next, која е задолжена за наградите за овој натпревар во име на Европската комисија. Учесниците треба да внимаваат на нивните дојдовни пораки и да се погрижат да одговорат во рок од 7 работни дена на пораката испратена од ICF Next. Доколку не се добие одговор, друг учесник ќе биде избран за победник. На крај, победниците ќе бидат јавно објавени по име на следната платформа(и) на социјалните медиуми: Facebook, Twitter and Instagram.

Кои се наградите?

Секој победник ќе добие награда во вредност од 100 евра!

Победниците ќе бидат објавени на профилите на Европскиот младински профил на Twitter, Facebook и Instagram .

Неколку совети...

Бидете оригинални. Натпреварувачот мора да биде единствен автор и сопственик на авторските права на фотографијата или видеото што ќе ги пријави.

Побарајте дозвола. Не фотографирајте луѓе без нивна согласност. На фотографијата не смеат да се препознаваат деца.

Не претерувајте со уредување. Основно сечење, корекција на боја и ретуширање се прифатливи. Треба да се избегнуваат специјални ефекти, компјутерски генерирани слики и други тешки модификации.

Бидете внимателни. Не ставајте се себеси или другите во опасност кога фотографирате или снимате.

Не е ограничен бројот на фотографии/видеа што може да ги пријавите. Но, на натпреварот DiscoverEU може да се освои само една награда.

Секогаш можете да ја избришете вашата објава ако сакате. Со ова се отстранува фотографијата/видеото од Европскиот младински портал. Можете исто така да побарате отстранување на објавата на самиот портал.

Имаме право да ја дисквалификуваме секоја фотографија/видео за кое се сомневаме дека не е во согласност со правилата на натпреварот.

Со учеството на натпреварот DiscoverEU, давате согласност и на Европската комисија да ги користи вашите фотографии/видеа за свои цели за публицитет и комуникација.

Оваа промоција не е спонзорирана, одобрена, администрирана или поврзана со Инстаграм. Учесниците го ослободуваат Инстаграм од секаков вид одговорност во врска со овој натпревар.

Организаторот го задржува правото да ги промени или замени наградите и/или да ги промени правилата и условите на натпреварот во секое време, без претходна најава.

Доколку одлучат да поднесат фотографија или видео на натпреварот, учесниците ќе треба да го пополнат формуларот и конкретно да наведат дека сакаат да учествуваат за да ги исполнат условите на натпреварот.

Подетална верзија за правилата и условите на натпреварот е достапна овде. За повеќе информации за користењето на вашите податоци, прочитајте ја изјавата за заштита на личните податоци.