Skip to main content

DiscoverEU

Ben je 18 jaar oud en woon je in een Erasmus+-programmaland? Tijd om uit je comfortzone te stappen!

Foto- en videowedstrijd #DiscoverEU #Competition – Reglement en voorwaarden

Doe mee aan de wedstrijd van DiscoverEU en maak kans op een mooie prijs.

Hoe werkt het?

De wedstrijd vindt plaats van 15 juli tot en met 15 oktober 2022, met elke maand een ander thema.

Meedoen gaat als volgt:

  1. Deel je foto of video (max. 15 seconden) op je openbare Instagramaccount
  2. met de hashtags #DiscoverEU en #Competition .
  3. Tag @european_youth_eu bij de foto of je post
  4. Vul het toestemmingsformulier in op: https://youth.europa.eu/discovereu/competition/consent 
  5. Vraag je vrienden om je foto/video te liken.

Je foto of video wordt eerst door een moderator bekeken en daarna op de Europese Jongerensite gezet. Dit kan op werkdagen 24 uur duren, en inzendingen tijdens het weekend worden pas op maandag verwerkt.

Als jouw foto of video aan bovenstaande criteria beantwoordt, kun jij een van de maandelijkse winnaars van de wedstrijd voor deelnemers van #DiscoverEU worden!

Hoe worden de winnaars gekozen?

Je kunt alleen deelnemen als je je voor #DiscoverEU in 2018, 2019, 2021 en/of 2022 hebt ingeschreven (het maakt niet uit of je geselecteerd was of niet).

Elke maand gaan de 20 inzendingen met het hoogste aantal likes naar de volgende ronde. Daarna kiest een professionele jury van experts op het gebied van sociale media maximaal vijf winnende foto’s/video’s. De prijs gaat naar de inzendingen met de meest originele en creatieve beelden.

Elke maand worden maximaal vijf winnaars gekozen.

De winnaars van de maand krijgen bericht van ICF Next, het bureau dat namens de Europese Commissie deze wedstrijd organiseert. De deelnemers moeten dus hun inkomende berichten goed in de gaten houden en binnen zeven werkdagen reageren op het bericht van ICF Next. Antwoorden ze niet binnen die termijn, dan wordt er een andere winnaar gekozen. De namen van de winnaars worden bekendgemaakt op de volgende sociale media: Facebook, Twitter en Instagram.

Wat kun je winnen?

Elke winnaar krijgt een prijs ter waarde van 100 euro!

De winnaars worden bekendgemaakt op de Twitter-, Facebook- en Instagram-accounts van European Youth.

Niet vergeten...

Wees origineel. Stuur alleen foto's/video's in die je zelf hebt gemaakt en waarvan jij het auteursrecht hebt.

Vraag om toestemming. Maak geen beelden van mensen als zij hun toestemming niet hebben gegeven. Breng kinderen nooit herkenbaar in beeld.

Hou je in met bewerken. Een beetje bijsnijden, kleurcorrectie en retoucheren is ok. Special effects, computer-generated images en andere zware ingrepen moet je vermijden.

Hou het veilig. Breng jezelf of anderen niet in gevaar om een foto of video te maken.

Stuur zoveel foto's/video's in als je wilt. Maar besef dat je maar één keer een prijs kunt winnen in de wedstrijd.

Als je wilt, kun je je bijdrage altijd weer verwijderen. Als je dat doet, verdwijnt de foto/video ook van de Europese Jongerensite. Je kunt ook aan het portaal vragen om je foto/video te laten verwijderen.

Wij mogen foto's/video's diskwalificeren als we redenen hebben om aan te nemen dat je je niet aan dit reglement hebt gehouden.

Door deel te nemen aan de wedstrijd van DiscoverEU geef je de Europese Commissie toestemming om jouw foto's/video's te gebruiken voor haar eigen reclame- of communicatiedoeleinden.

Deze actie wordt niet gesponsord, ondersteund of beheerd door Instagram en er zijn geen zakelijke connecties met het platform. Wie deelneemt kan Instagram op geen enkele manier aansprakelijk stellen in verband met deze wedstrijd.

De organisator behoudt zich het recht voor om de prijzen en/of het reglement en/of de voorwaarden van de wedstrijd zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen of te vervangen indien nodig.

Als je een foto of video instuurt voor de wedstrijd, moet je een formulier invullen en actief aangeven dat je wilt deelnemen. Zo niet, is je inzending ongeldig.

Bekijk ook de gedetailleerde versie van het wedstrijdreglement. Meer informatie over het gebruik van je persoonsgegevens vind je in de privacyverklaring.