Skip to main content

DiscoverEU

Če si star/-a 18 let in prebivaš v državi programa Erasmus+, je čas, da se premakneš iz svoje cone udobja.

#DiscoverEU #Competition – Pravila in pogoji natečaja za fotografije in videoposnetke

Sodeluj na natečaju DicoverEU in osvoji super nagrado.

Potek

Natečaj bo potekal od 15. julija do 15. oktobra 2022, vsak mesec pa bo objavljena druga tema.

Če želiš sodelovati, sledi naslednjim korakom:

  1. Fotografijo ali kratek videoposnetek (največ 15 sekund) naloži na svoj (javni) račun Instagram.
  2. Pri objavi uporabi ključnika #DiscoverEU in #Competition.
  3. V objavi označi račun evropske mladine na Instagramu @european_youth_eu.
  4. Izpolni obrazec o soglasju: https://youth.europa.eu/discovereu/competition/consent 
  5. Povabi še prijatelje, naj všečkajo tvojo fotografijo/videoposnetek.

Pred objavo na evropskem mladinskem portalu bodo fotografije in videoposnetke preverili naši moderatorji. Med tednom lahko to povzroči 24-urni zamik, prispevki, poslani konec tedna, bodo moderirani v ponedeljek.

Če bodo tvoje fotografije in videoposnetki izpolnjevali zgornje kriterije, boš morda tudi ti med srečnimi nagrajenci/nagrajenkami #DiscoverEU!

Izbor nagrajencev

Na natečaju lahko sodelujejo samo mladi, ki so se prijavili na enega od natečajev #DiscoverEU v letih 2018, 2019, 2021 in 2022 (ne glede na to, ali so bili izbrani ali ne).

Vsak mesec bo 20 najbolj priljubljenih prijav z največjim številom všečkov napredovalo v naslednji krog. Žirija strokovnjakov za družbena omrežja bo nato izbrala največ 5 zmagovalnih fotografij/videoposnetkov, to je vizualno najbolj izvirne in ustvarjalne prispevke.

Vsak mesec bo izbranih do 5 nagrajencev/nagrajenk.

Nagrajence/nagrajenke vsakega meseca bo kontaktirala agencija ICF NEXT, ki v imenu Evropske komisije vodi nagradni natečaj. Udeleženci in udeleženke naj pozorno spremljajo nova sporočila: na sporočilo ICF Next je treba odgovoriti v 7 delovnih dneh. Če odgovora ne pošljejo, bo izbran drug nagrajenec/nagrajenka. Imena nagrajencev/nagrajenk bomo nato javno objavili na družbenih omrežjih: Facebook, Twitter in Instagram.

In nagrada?

Vsak dobitnik bo prejel nagrado v vrednosti 100 evrov.

Imena nagrajencev/nagrajenk bomo objavili na računih evropske mladine na Twitterju, Facebooku in Instagramu.

Kaj moraš vedeti ...

Bodi izviren/izvirna. Biti moraš edini avtor in imetnik avtorske pravice za poslano fotografijo/videoposnetek.

Zaprosi za dovoljenje. Ne slikaj posameznikov brez njihovega soglasja. Otroci na fotografiji ne smejo biti prepoznavni.

Ne pretiravaj z urejanjem. Dovoljene spremembe so osnovno obrezovanje, barvni popravki, retuširanje. Ne uporabljaj posebnih učinkov, računalniško ustvarjenih slik in drugih večjih posegov.

Ravnaj previdno. Ne ogrožaj sebe ali drugih, ko fotografiraš in snemaš.

Glede števila poslanih fotografij/videoposnetkov ni omejitev. Toda nagrado natečaja DiscoverEU lahko osvojiš samo enkrat.

Svojo objavo lahko kadar koli izbrišeš. Objava bo tako odstranjena z evropskega mladinskega portala. Odstranitev svoje objave lahko zahtevaš tudi prek evropskega mladinskega portala.

Pravico imamo, da diskvalificiramo vsako fotografijo/videoposnetek, kadar smo utemeljeno prepričani, da so bila pravila natečaja kršena.

S sodelovanjem na natečaju DiscoverEU daješ soglasje, da Evropska komisija uporabi tvoje fotografije/videoposnetke za oglaševanje in komuniciranje.

Natečaja nikakor ne sponzorira, podpira ali vodi Instagram, niti ni natečaj z njim kakorkoli povezan. Udeleženi v natečaju odvezujejo Instagram vsakršne odgovornosti v zvezi z natečajem.

Organizator si pridržuje pravico, da po potrebi in brez predhodnega obvestila spremeni ali zamenja nagrado natečaja in/ali spremeni pravila in pogoje natečaja.

Udeleženec/udeleženka bo moral z oddajo fotografije/videoposnetka izpolniti obrazec in potrditi, da sprejema pogoje natečaja.

Podroben opis pogojev je na tej povezavi. Za več informacij o uporabi osebnih podatkov preberi izjavo o varstvu osebnih podatkov.