Skip to main content

Europske snage solidarnosti

Zajedno snažniji.

Young person icon
Mladi

Saznajte više o tome kako sudjelovati, registrirati se i pristupiti svojem računu.


Organisation icon
Organizacije

Saznajte više o tome kako sudjelovati i pristupiti portalu za organizacije.


Koronavirus: Posljedice za aktivnosti mobilnosti u okviru programa Erasmus+ i Europskih snaga solidarnosti

• Komisija u potpunosti poštuje sve mjere zaustavljanja širenja zaraze koje se trenutačno poduzimaju na nacionalnoj razini. Komisija također razumije da te mjere mogu imati posljedice na sudjelovanje studenata, učenika, volontera i drugih u aktivnostima mobilnosti programa Erasmus+ i Europskih snaga solidarnosti. 
• S obzirom na trenutačnu situaciju određeni sudionici ne mogu putovati iz svojih domovina ili se ne mogu vratiti kući. Zbog te nesigurnosti neki roditelji ne žele dopustiti svojoj djeci da putuju.
• Kao odgovor na te nesigurnosti primjenjujemo najveću moguću fleksibilnost u provedbi programa koliko nam to dopušta postojeći pravni okvir. 
• U skladu s novim smjernicama, nacionalne agencije za Erasmus+ mogu se pozivati na „klauzule o višoj sili”. To će im dopustiti da procijene mogućnost preuzimanja dodatnih troškova do najvišeg iznosa bespovratnih sredstava. Tako će moći i odgoditi planirane aktivnosti za najviše 12 mjeseci po projektu. O tome smo obavijestili i nacionalna nadležna tijela.
• Pozorno pratimo razvoj situacije i prema potrebi ćemo donositi dodatne mjere.
• Pitanja i odgovoru u vezi s programom Erasmus + i Europskim snagama solidarnosti s obzirom na pandemiju COVID-a 19 dostupni su ovdje.

Najnovije mogućnosti u Europskim snagama solidarnosti

Najnovije vijesti