Skip to main content

Cody McClain Brown u Gimnaziji Sesvete

Naša pozivnica za učenike

19/05/2022 12:15

19/05/2022 14:00

[GMT] Greenwich Mean Time

Cody McClain Brown u Gimnaziji Sesvete

Dana 19. svibnja našu je školu posjetio gospodin Cody McClain Brown, Amerikanac u Zagrebu, autor popularnog bloga Zablogreb te knjiga Propuh, papuče i punica, Hrvatska uzvraća udarac i Težak slučaj u Blagdangradu. Rođen u Oklahomi, McClain Brown je diplomirao engleski na Sveučilištu Loyola u New Orleansu i magistrirao politologiju na Državnom sveučilištu Oklahoma. Doktorirao je na Sveučilištu Kanzas na temu “Zašto su se borili: Razlozi sudjelovanja u ratu u Hrvatskoj“. U Hrvatsku je došao zbog supruge Silvane. Trenutno predaje engleski jezik na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Najveći i najzanimljiviji problem s kojim se susreće na poslu je nemotiviranost studenata koja je, kaže, donekle shvatljiva i opravdana s obzirom na anarhiju koju je sam uspostavio te njegovo zaziranje od ograničenja i pravila.
Sam susret s eminentnim autorom organizirao je Američki kutak (suradnja Veleposlanstva SAD-a i Knjižnica grada Zagreba) u dogovoru s profesoricom Vlatkom Ostojić, nositeljicom fakultativnog predmeta American Studies na kojem s učenicima proučava američku kulturu i civilizaciju. Posljednjih nekoliko sati fakultativne nastave posvetila je upravo čitanju knjiga (Chasing a Croatian Girl, The Great Gatsby) i diskusiji o istima, čime je zaokružena tema o kulturološkim razlikama i stereotipima. Događaju je prisustvovala koordinatorica Knjižnice Jelkovec, gđa Iva Klak Mršić, školska knjižničarka Ruža Jozić, koja je u našoj knjižnici pripremila malu, ali slatku izložbu autorovih djela na hrvatskom i engleskom jeziku. Bio je ovo susret za pamćenje!

Activity details
Activity format With face-to-face presence
Starts on 19/05/2022 12:15
Ends on 19/05/2022 14:00
Timezone [GMT] Greenwich Mean Time
Düzenleyen Vlatka Ostojić, Jasmina Kranjčević Ćosić, Ruža Jozić, Gimnazija Sesvete
Organisation website http://gimnazija-sesvete.skole.hr/
Contact email gimnazija.sesvete@zg.t-com.hr
Target age range 14-17
Language of the activity İngilizce
Type of activity Debate
Activity topics Participation & engagement; Youth and the world; Inclusion & equality; Media literacy & disinformation; Learning exchanges; Culture
Youth Goals this activity is linked to Inclusive Societies; Information & Constructive Dialogue; Quality Learning
Related to the Conference on the Future of Europe Hayır
Number of expected participants (estimate) 120
dehaze