Skip to main content

Debatni klub u nastavi engleskog jezika u Gimnaziji Sesvete

Aktivnost učenika u nastavi engleskog jezika

15/09/2022 08:00

15/12/2022 14:30

[GMT] Greenwich Mean Time

Bistrička 7, 10360, Sesvete, Zagreb, Kroatien

English Debate Club učenika 1. razreda Gimnazije Sesvete

Učenici prvog razreda Gimnazije Sesvete koji pohađaju nastavu engleskog jezika uživaju u mogućnosti debatiranja na engleskom jeziku. English Debate Club, koji je oformila prof. Eva Lokotar Vojnović, za svoj cilj ima dodatno osnažiti jezični razvoj kod svakog učenika, ojačati stvaranje argumentacije i rasprave te ovladati retorikom kao važnim alatom u ovladavanju jezikom.

Međunarodna suradnja učenika Gimnazije Sesvete

Ostvarili smo i nevjerojatnu suradnju s nizozemskom školom CSW van de Perre u Middelburgu, međunarodno poznatoj po izvrsnosti i postignutim rezultatima u obrazovanju. Pod vodstvom prof. Lokotar Vojnović, učenici prvih razreda s oduševljenjem su pristupili svom prvom individualnom mini projektu - razmjeni božićnih pisama s našim novim prijateljima, nizozemskim učenicima, kao uvod u eTweening projekt. Učenici su napisali svoja pisma prijateljima u Nizozemskoj i s nestrpljenjem iščekuju povratna pisma. A nas profesore oduševljava real-life upotreba naučenih jezičnih struktura. Izravna uporaba jezika u zabavnom kontekstu neopisivo podiže motivaciju.

Flash Fiction Contest

Tijekom ovog ADVENTA, učenici Gimnazije Sesvete obilježili su, u okviru svoje nastave, ovaj dragi nam period sudjelujući u brojnim aktivnostima, pa tako i u Flash Fiction, s ciljem promicanja interesa za razne književne vrste. Nakon upoznavanja sa svim oblicima kratkih priča, Flash Fiction stories, učenici 1a, 1b i 1c razreda okušali su se s profesoricom Lokotar Vojnović u stvaranju kratkih priča od šest riječi, čijim začetnikom se smatra književnik Ernest Hemingway. Po uzoru na međunarodna natjecanja, učenici će u posljednjem tjednu nastave u veseloj atmosferi glasati za najkreativnije six-word stories.

OM PROJEKTET
Aktivitetens format Hybrid (både på nätet och deltagande på plats)
Startar den 15/09/2022 08:00
Till 15/12/2022 14:30
Tidszon [GMT] Greenwich Mean Time
Arrangeras av Profesorica Eva Lokotar Vojnović i Ruža Jozić, Gimnazija Sesvete
Organisationens webbplats http://gimnazija-sesvete.skole.hr/
E-postadress ruza.jozic2@skole.hr
Åldersgrupp 14-17
Språk på aktiviteten Kroatiska, Engelska
Typ av aktivitet Debatt
Aktivitetens ämnen EU:s värden; Unga i världen; Utbildning; EU:s ungdomsprogram
Ungdomsmål som aktiviteten är kopplad till Föra EU närmare ungdomarna; Inkluderande samhällen; Bra lärande
Hänger samman med konferensen om Europas framtid Nej
Förväntat antal deltagare (uppskattning) 60
dehaze