Skip to main content

KNJIŽNA BOOKA 2022.

Plakat manifestacije Knjižna BOOKA 2022.

25/05/2022 12:00

30/05/2022 17:00

[GMT] Greenwich Mean Time

Osma po redu Knjižna booka održana je 27. svibnja u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Knjižna booka 2022. - svečanost knjige i čitanja u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara bila je posvećena stotoj obljetnici rođenja pjesnikinje Vesne Parun. U prostoru su bile postavljene tematske izložbe, radovi, plakati i projekti učenika osnovnih i srednjih škola koje su izrađivali učenici u suradnji s nastavnicima i školskim knjižničarima tijekom školske godine.
Gimnaziju Sesvete predstavljale su školska knjižničarka Ruža Jozić i profesorica Ina Jozić s nekoliko učenika likovne grupe. Sudjelovali smo s dvije velike izložbe koje su dominirale u predvorju NSK-a. Izložili smo dio naše izložbe posvećene pjesnikinji Vesni Parun, uz 100. obljetnicu njezina rođenja - plakate s ilustracijama učenika likovne grupe koje smo radili za našu izložbu pod nazivom TI KOJA IMAŠ NEVINIJE RUKE.
Druga naša izložba postavljena u auli NSK-a bila je GODINA ČITANJA, oslikana velika slova u natpisu GODINE ČITANJA, s portretima znamenitih hrvatskih i svjetskih književnika čije smo velike obljetnice obilježavali tijekom Godine čitanja. Nastalo je dvanaest kreativnih plakata koji su sadržavali i QR kodove iza kojih su se mogle očitati digitalne publikacije koje je knjižničarka pripremila o svakom književniku.
Učenici likovne grupe i na ovoj su izložbi pokazali svoju kreativnost i marljivi rad.

Activity details
Activity format With face-to-face presence
Starts on 25/05/2022 12:00
Ends on 30/05/2022 17:00
Timezone [GMT] Greenwich Mean Time
Organisert av Ruža Jozić i Ina Jozić, Gimnazija Sesvete
Organisation website http://gimnazija-sesvete.skole.hr/
Contact email ruza.jozic2@skole.hr
Target age range 14-17; 18-24; 25-30
Language of the activity Kroatisk
Type of activity Exhibition
Activity topics Participation & engagement; European values; Youth and the world; Inclusion & equality; Culture; Digital
Youth Goals this activity is linked to Equality of All Genders; Quality Learning; Space and Participation for All
Related to the Conference on the Future of Europe Nei
Number of expected participants (estimate) 550
dehaze