Skip to main content

#PČELA-ZEMALJSKI JUNAK

Tim Sanjaj & ostvari (slijeva nadesno Antonija, Nikolina, Lovro, Danijela i Lea) / Srednja škola Zabok @Srednja škola Zabok

04/04/2022 10:00

16/12/2022 00:00

[CET] Srednjoeuropsko vrijeme

Još jedna aktivnost koja se provodi u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i koja će trajati cijeli travanj, nastavit će se na središnjoj proslavi Dana Europe u Zagrebu 9. svibnja 2022., no nastavit će se i dalje s ciljem podizanja svijesti mladih o ulozi pčela za naš opstanak i za bioraznolikost, o potrebi njene zaštite kao i zaštite drugih ugroženih vrsta. Sigurno je jedan od ciljeva i poticati konzumaciju meda i ostalih pčelinjih proizvoda, promocijom diljem odgojno-obrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj.
Namjera nam je na proslavi Dana Europe održati edukativnu radionicu koju će voditi jedan od najmlađih pčelara u Republici Hrvatskoj, Sven Rendulić. Za interakciju s posjetiteljima posjetiteljima, tim Sanjaj & ostvari koji je to i osmislio pripremit će Svenu različite kvizove, igre i promotivne materijale poput razglednica, čestitki, bookmarka i slično, a osim sa Svenom, posjetitelji će se moći fotografirati i sa maskotom pčelice Tončice. Prostor će biti pripremljen sukladno potrebama, ukrašen svježim medonosnim biljkama poput: lavande, ružmarina, smilja, nevena, timjana i drugih za što se zahvaljujemo OPG-u Tomorad iz Marije Bistrice na spremnosti da sponzoriraju ovu aktivnost. Nastojat ćemo sve obogatiti medom i proizvodima od meda.
U realizaciji aktivnosti će se pridružiti i članovi nevladine organizacije WWF Adria koji će posjetitelje također upoznati s potrebom zaštite pčela i pčelinjih zajednica kroz promociju programa donacija i udomljavanja pčela i ostalih najugroženijih vrsta.
Aktivnost će se provoditi i dalje suradnjom s raznim odgojno-obrazovnim ustanovama izradom i distribucijom digitalnih letaka i plakata, digitalnih anketa i kvizova. Suradnja će se realizirati preko vježbeničkih tvrtki kojih danas u Hrvatskoj ima jako puno i na taj način se vrlo lako dopre do mladih diljem naše zemlje. U planu su još i aktivnosti kojima bismo možda željeli uvesti "Medni dan", Dan Sv. Ambrozija i u srednje škole, a ne samo u prve razrede osnovne škole.
Svim aktivnostima će koordinirati tim Sanjaj & ostvari čiji članovi su zaposlenici vježbeničkih tvrtki Aleja i Pan-Pack.

INFORMACIJE O AKTIVNOSTI
Format aktivnosti Uz fizičku prisutnost
Datum početka 04/04/2022 10:00
Završetak 16/12/2022 00:00
Vremenska zona [CET] Srednjoeuropsko vrijeme
Organizator #Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj u suradnji sa Srednjom školom Zabok
Internetska stranica organizacije http://ss-zabok.skole.hr
E-adresa za kontakt /timsanjajiostvari@gmail.com
Ciljana dob (raspon) 14-17; 18-24; 25-30
Jezik aktivnosti hrvatski
Vrsta aktivnosti Radionica
Teme aktivnosti Sudjelovanje i angažman; Europske vrijednosti; Mladi i svijet; Zdravlje, dobrobit i sport; Obrazovanje; Klima i okoliš
Rezervacija Nije potrebna rezervacija
Dostupnost za osobe u invalidskim kolicima U potpunosti dostupno osobama u invalidskim kolicima
Ciljevi za mlade s kojima je aktivnost povezana Povezivanje EU-a s mladima; Informiranje i konstruktivan dijalog; Mentalno zdravlje i dobrobit; Korak naprijed za mlade u ruralnim područjima; Kvalitetno zapošljavanje za sve; Prostor i sudjelovanje za sve; Održiva zelena Europa
Povezano s konferencijom o budućnosti Europe Ne
Broj očekivanih sudionika (procjena) 300
dehaze