Skip to main content

ETWINING projekt u Gimnaziji Sesvete

Fotografije s naših susreta u ETWINING projektu Gimnazije Sesvete

15/01/2022 09:30

30/05/2022 14:30

[CET] Srednjoeuropsko vrijeme

Bistrička 7, 10360, Sesvete, Zagreb, Hrvatska

ETWINNING PROJEKT U Gimnaziji Sesvete
eTwinning projekt Let’s get to know each other better omogućio je učenicima dodatne nastave engleskog jezika upoznavanje učenika iz Španjolske, Turske, Njemačke, Slovačke, Francuske i Poljske. Projekt je započeo u listopadu 2021. godine i trajao do kraja svibnja 2022. godine. Učenici su marljivo sudjelovali na različitim radionicama i putem videopoziva razmjenjivali svoje ideje s učenicima iz drugih zemalja. Svakog mjeseca učenici su imali drugačiji zadatak: kreiranje loga projekta, opisivanje tradicionalnih jela svoje zemlje, pisanje o ženama koje ih inspiriraju i vlastitim ženskim idolima te obrađivanje tema iz medijske i digitalne pismenosti.
Moglo se naučiti štošta o ostalim zemljama: tradicionalni božićni i novogodišnji običaji, nacionalna jela pojedinih zemalja pa sve do posljedica globalnog zatopljenja. Ovaj projekt potaknuo je međunarodnu suradnju naše škole, ohrabrio učenike na vješto korištenje engleskog jezika i usmjerio ih na poboljšanje vlastite kreativnosti.
Radom na projektu postignuti su svi projektni ciljevi – promicanje višejezičnosti, kulturnog nasljeđa i raznolikosti, razvijanje vještina 21. stoljeća poput kritičkog mišljenja, kreativnosti, rješavanja problema, informatičke pismenosti, medijske pismenosti kao i različite socijalne vještine. Ostvarena je kvalitetna komunikacija s partnerskim školama te je novim aktivnostima obogaćen školski kurikulum. Školska je knjižničarka uz ovaj projekt nabavila i novu literaturu na engleskom jeziku i popularnu beletristiku za učenike.

INFORMACIJE O AKTIVNOSTI
Format aktivnosti Hibridno (na internetu i uz fizičku prisutnost)
Datum početka 15/01/2022 09:30
Završetak 30/05/2022 14:30
Vremenska zona [CET] Srednjoeuropsko vrijeme
Organizator Profesorica Jasmina Kranjčević Ćosić, a suradnica knjižničarka Ruža Jozić, Gimnazija Sesvete
Internetska stranica organizacije http://gimnazija-sesvete.skole.hr/
E-adresa za kontakt jasminakranjcevic@gmail.com
Ciljana dob (raspon) 14-17
Jezik aktivnosti engleski
Vrsta aktivnosti Konferencija
Teme aktivnosti Sudjelovanje i angažman; Europske vrijednosti; Mladi i svijet; Uključivost i ravnopravnost; Medijska pismenost i dezinformacije; Obrazovanje; Kultura; Klima i okoliš; Digitalne tehnologije
Dostupnost za osobe u invalidskim kolicima Djelomično dostupno osobama u invalidskim kolicima
Ciljevi za mlade s kojima je aktivnost povezana Povezivanje EU-a s mladima; Uključiva društva; Informiranje i konstruktivan dijalog; Kvalitetno učenje; Organizacije mladih i europski programi
Povezano s konferencijom o budućnosti Europe Ne
Broj očekivanih sudionika (procjena) 60
dehaze