Skip to main content

Nastava njemačkog jezika u Europskoj godini mladih

Kolaž od nših aktivnosti u njemačkom jeziku

20/03/2022 09:00

20/12/2022 14:30

[CET] Central European Time

Bistrička 7, 10360, Sesvete, Zagreb, Hırvatistan

Njemački jezik u Gimnaziji Sesvete vode nastavnici Marianna Brekalo, Andreja Korčanin i Matej Požarina, kao i nastavu za stjecanje međunarodno priznate Njemačke jezične diplome (Deutsches Sprachdiplom - DSD). Aktivnosti nastavnika su vrlo raznolike i bogate tijekom školske godine, a u Europskoj godini mladih, osobito smo ponosni na naše učenike koji su sudjelovali u mnogim međunarodnim natjecanjima i aktivnostima, kao što su:
1. Na međunarodnom natjecanju Europatagwettbewerb naše učenice Marija Višević i Paola Barberić pod mentorstvom prof. Andreje Korčanin ostvarile su izuzetan uspjeh. Na međunarodnom natjecanju povodom Dana Europe u finale su se plasirale dvije učenice Gimnazije Sesvete: Paola Barberić, 2.a i Marija Višević, 1.e. Učenice su kao i ostali natjecatelji imale zadatak osmisliti svoje viđenje teme "Budućnost pripada mladima" ("Der Jugend gehört die Zukunft").
2. Jugend debattiert - Na ovogodišnjem državnom natjecanju u debati na njemačkom jeziku Jugend debattiert u Zadru sudjelovala je Antonija Perić, učenica 3.a razreda Gimnazije Sesvete, koja se plasirala među petero najboljih u Republici Hrvatskoj. U pratnji učenika bila je i gđa Uta Wullenbäcker, iz Središnjeg ureda za škole u inozemstvu (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen – ZfA), ispostava u Zagrebu.
3. Ponosni smo što je upravo učenik naše škole, Jakov Šitum, predstavljao Republiku Hrvatsku na Međunarodnoj olimpijadi iz njemačkoga jezika koja se održala u Hamburgu od 25.srpnja do 05. kolovoza 2022.
4. Naša Lucija Jolić nastupila je na ovogodišnjem talent showu Max sucht den Superstar koji je održan u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin. Talent-show je bio otvoren za sve srednjoškolce koji se žele natjecati u pjevanju, plesu i glumi te uz pomoć glazbe pokazati koliko poznaju njemački jezik, književnost i kulturu.

Activity details
Activity format Hybrid (both online and with face-to-face presence)
Starts on 20/03/2022 09:00
Ends on 20/12/2022 14:30
Timezone [CET] Central European Time
Düzenleyen Profesori Gimnazije Sesvete: Marianna Brekalo, Andreja Korčanin i Matej Požarina
Organisation website http://gimnazija-sesvete.skole.hr/
Contact email andreja.korcanin@skole.hr
Target age range 14-17
Language of the activity Almanca
Type of activity Diğer
Activity topics Participation & engagement; European values; Youth and the world; Inclusion & equality; Media literacy & disinformation; Eğitim; Learning exchanges; Culture; EU youth programmes
Wheelchair accessibility Tekerlekli sandalyeye kısmen erişim
Youth Goals this activity is linked to Connecting EU with Youth; Inclusive Societies; Information & Constructive Dialogue; Quality Learning; Youth Organisations & European Programmes
Related to the Conference on the Future of Europe Hayır
Number of expected participants (estimate) 70
dehaze