Skip to main content

Nastava njemačkog jezika u Europskoj godini mladih

Kolaž od nših aktivnosti u njemačkom jeziku

20/03/2022 09:00

20/12/2022 14:30

[CET] Srednjoeuropsko vrijeme

Bistrička 7, 10360, Sesvete, Zagreb, Hrvatska

Njemački jezik u Gimnaziji Sesvete vode nastavnici Marianna Brekalo, Andreja Korčanin i Matej Požarina, kao i nastavu za stjecanje međunarodno priznate Njemačke jezične diplome (Deutsches Sprachdiplom - DSD). Aktivnosti nastavnika su vrlo raznolike i bogate tijekom školske godine, a u Europskoj godini mladih, osobito smo ponosni na naše učenike koji su sudjelovali u mnogim međunarodnim natjecanjima i aktivnostima, kao što su:
1. Na međunarodnom natjecanju Europatagwettbewerb naše učenice Marija Višević i Paola Barberić pod mentorstvom prof. Andreje Korčanin ostvarile su izuzetan uspjeh. Na međunarodnom natjecanju povodom Dana Europe u finale su se plasirale dvije učenice Gimnazije Sesvete: Paola Barberić, 2.a i Marija Višević, 1.e. Učenice su kao i ostali natjecatelji imale zadatak osmisliti svoje viđenje teme "Budućnost pripada mladima" ("Der Jugend gehört die Zukunft").
2. Jugend debattiert - Na ovogodišnjem državnom natjecanju u debati na njemačkom jeziku Jugend debattiert u Zadru sudjelovala je Antonija Perić, učenica 3.a razreda Gimnazije Sesvete, koja se plasirala među petero najboljih u Republici Hrvatskoj. U pratnji učenika bila je i gđa Uta Wullenbäcker, iz Središnjeg ureda za škole u inozemstvu (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen – ZfA), ispostava u Zagrebu.
3. Ponosni smo što je upravo učenik naše škole, Jakov Šitum, predstavljao Republiku Hrvatsku na Međunarodnoj olimpijadi iz njemačkoga jezika koja se održala u Hamburgu od 25.srpnja do 05. kolovoza 2022.
4. Naša Lucija Jolić nastupila je na ovogodišnjem talent showu Max sucht den Superstar koji je održan u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin. Talent-show je bio otvoren za sve srednjoškolce koji se žele natjecati u pjevanju, plesu i glumi te uz pomoć glazbe pokazati koliko poznaju njemački jezik, književnost i kulturu.

INFORMACIJE O AKTIVNOSTI
Format aktivnosti Hibridno (na internetu i uz fizičku prisutnost)
Datum početka 20/03/2022 09:00
Završetak 20/12/2022 14:30
Vremenska zona [CET] Srednjoeuropsko vrijeme
Organizator Profesori Gimnazije Sesvete: Marianna Brekalo, Andreja Korčanin i Matej Požarina
Internetska stranica organizacije http://gimnazija-sesvete.skole.hr/
E-adresa za kontakt andreja.korcanin@skole.hr
Ciljana dob (raspon) 14-17
Jezik aktivnosti njemački
Vrsta aktivnosti Drugo
Teme aktivnosti Sudjelovanje i angažman; Europske vrijednosti; Mladi i svijet; Uključivost i ravnopravnost; Medijska pismenost i dezinformacije; Obrazovanje; Razmjene u svrhu učenja; Kultura; Programi EU-a za mlade
Dostupnost za osobe u invalidskim kolicima Djelomično dostupno osobama u invalidskim kolicima
Ciljevi za mlade s kojima je aktivnost povezana Povezivanje EU-a s mladima; Uključiva društva; Informiranje i konstruktivan dijalog; Kvalitetno učenje; Organizacije mladih i europski programi
Povezano s konferencijom o budućnosti Europe Ne
Broj očekivanih sudionika (procjena) 70
dehaze