Skip to main content

Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας

Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας @EC
07/05/2022 09:00
08/05/2022 21:00
[EET] ώρα Ανατολικής Ευρώπης

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και την ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σας προσκαλούν στις 7 και 8 Μαΐου στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας, για να συμμετέχετε σε ποικίλες δράσεις σε Ελευσίνα και Ζάππειο.

Ελευσίνα, Σάββατο 7 Μάϊου, 13:00-22:30 - Δημοκρατία και Πολιτισμός


Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνδιοργανώνουν στην Ελευσίνα σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τον πολιτισμό και τη δημοκρατία στην Ευρώπη του σήμερα. Νέοι από ολόκληρη την Αττική καλούνται να συναντήσουν νέους της περιοχής και να συμμετάσχουν σε πολλές και διαφορετικές δράσεις.

Ενδεικτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παράλληλες συζητήσεις μεταξύ νέων πάνω στα θέματα των βιώσιμων πόλεων, της μετανάστευσης, του πολιτισμού, της καινοτομίας και της δημοκρατίας, κεντρική συζήτηση με τους: Εύα Καϊλή (αντιπρόεδρος ΕΚ), Κώστα Αρβανίτη (ευρωβουλευτής, Η Αριστερά), Μιχαήλ Μαρμαρινό (Σκηνοθέτης, Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής, 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης), Θωμά Δοξιάδη (αρχιτέκτονας), Βασίλη Καραμιτσάνη (νομικός πρόεδρος του Animasyros), σε συντονισμό της δημοσιογράφου Νόρας Ράλλη, έκθεση ζωγραφικής σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, προβολή του animation movie που διακρίθηκε σε διαγωνισμό του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα και του Animasyros, αλλά και της υποψήφιας ταινίας για το Βραβείο Κοινού LUX 2022 Μεγάλη Απόδραση (Great Freedom). Η μέρα θα κλείσει με πάρτι και μουσική από καλλιτέχνες της Ελευσίνας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την κεντρική συζήτηση από τους λογαριασμούς του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα YouTube και Facebook.

Ζάππειο, Κυριακή 8 Μάϊου, 12:00-20:00 - Απασχόληση και επιχειρηματική δράση

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν εκδήλωση στο Ζάππειο με θέμα την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Πρεσβείες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φορείς όπως Erasmus, Creative Europe, OΑΕΔ, Civis, Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ΕΠΙΣΕΥ, Ευρωπαϊκά Κέντρα Πληροφόρησης  (Europe Direct) θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με ευκαιρίες σπουδών, εργασίας, εθελοντισμού και εκμάθησης ξένων γλωσσών. Επίσης θα παρουσιαστούν συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους, αλλά και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στους σχετικούς τομείς.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Βούτσινος και η Γενική Διευθύντρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρμόδια για Εκπαίδευση, Νεολαία, Αθλητισμό και Πολιτισμό (DG EAC) Θέμις Χριστοφίδου.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης  θα παρευρεθούν στην εκδήλωση για να μιλήσουν και να συζητήσουν για προκλήσεις και ευκαιρίες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ραντεβού σε Ελευσίνα και Ζάππειο, στις 7 και 8 Μαΐου!

•    Για την Ελευσίνα δείτε τους τρόπους πρόσβασης στο αναλυτικό πρόγραμμα

•    Για το Ζάππειο θα απαιτηθούν επί τόπου εγγραφές. Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις Eυρωπαϊκές Hμέρες Nεολαίας μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

Άννα ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
(+30) 695 178 6752
anna.efstathiou@europarl.europa.eu

Ελβίρα ΦΟΡΤΕ
(+30) 698 310 9980
elvira.forte@europarl.europa.eu

Ελένη ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ
(+30) 6949718051
Eleni.PALEOLOGOU@ec.europa.eu 

Λάμπρος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
(+30) 6943297144
Lampros.ALEXANDROU@ec.europa.eu
 

 

Λεπτομερή στοιχεία δραστηριότητας
Μορφή δραστηριότηταςΜε φυσική παρουσία
Αρχίζει στις07/05/2022 09:00
Λήξη08/05/2022 21:00
Ζώνη ώρας[EET] ώρα Ανατολικής Ευρώπης
Διοργανώνεται απόΑντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
Email αρμοδίου επικοινωνίαςCOMM-REP-ATHENS@ec.europa.eu
Γλώσσα της δραστηριότηταςελληνικά, English
Είδος δραστηριότηταςΣυνάντηση
Θέματα της δραστηριότηταςΣυμμετοχή και δέσμευση; Ευρωπαϊκές αξίες; Η νεολαία και ο κόσμος; Ένταξη και ισότητα; Υγεία, ευεξία και αθλητισμός; Απασχόληση; Εκπαίδευση; Μαθησιακές ανταλλαγές; Πολιτισμός; Προγράμματα της ΕΕ για τη νεολαία; Αλληλεγγύη προς την Ουκρανία
Στόχοι για τη νεολαία με τους οποίους συνδέεται αυτή η δραστηριότηταΣύνδεση της ΕΕ με τη νεολαία; Ισότητα μεταξύ όλων των φύλων; Κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς; Ενημέρωση και εποικοδομητικός διάλογος; Οργανώσεις νεολαίας και ευρωπαϊκά προγράμματα
Αφορά τη διάσκεψη για το μέλλον της ΕυρώπηςΝαι
Αριθμός αναμενόμενων συμμετεχόντων (εκτίμηση)1000
dehaze