Skip to main content

U traganju za slobodnim vremenom mladih

Jedan od nših izložbenih plakata na kojima smo prikazali istraživanje.

20/09/2022 09:00

20/11/2022 14:00

Greenwichi középidő (Greenwich Mean Time, GMT)

Ovogodišnji je Mjeseca hrvatske knjige 2022. posvećen mladima, s motom Nije lako kad si mlad!, jer je i ova godina proglašena Europskom godinom mladih 2022. Mjesec hrvatske knjige posvetili smo i velikom francuskom i svjetskom književniku Marcelu Proustu (1871.-1922.) i njegovom ciklusu romana U traganju za izgubljenim vremenom, u povodu 100. obljetnice njegove smrti. Naš smo projekt nazvali U traganju za slobodnim vremenom mladih u Europskoj godini mladih, s osvrtom na Proustovo traganje za izgubljenim vremenom kraja 19. i početka 20. stoljeća. Upravo nam Proustovo književno djelo i nakon 100 godina od njegove smrti, može pružiti svu ljepotu književne riječi.
Na primjeru književnika Marcela Prousta naši su učenici istražili i usporedili život mladih prije sto godina u Europi i današnjih mladih, uočili su probleme i izazove s kojima se mladi danas suočavaju u eri informacijske tehnologije i digitalnih medija. U nastavi sociologije učenici su istražili Proustovo doba (kraj 19. i početak 20. stoljeća), navike i slobodno vrijeme mladih ljudi krajem 19. i početkom 20. stoljeća te utjecaj izuma na slobodno vrijeme mladih u Proustovo doba. Učenice 3.a razreda koje pohađaju nastavu medijskog odgoja, provele su školsko istraživanje o čitateljskim navikama naših učenika pod nazivom Čitanje i slobodno vrijeme mladih. Anketom su obuhvatile blizu 200 naših učenika od 1. do 4. razreda. Cilj nam je bio istražiti interese učenika u provođenju slobodnog vremena, ispitati njihovu uključenost u razne školske i sve druge aktivnosti. Učenice su obradile dobivene podatke iz ankete i prikazale na zajedničkoj izložbi u predvorju škole.

A TEVÉKENYSÉG ADATAI
A részvétel jellege Személyes jelenléten alapuló tevékenység
Kezdődik 20/09/2022 09:00
Záró dátum 20/11/2022 14:00
Időzóna Greenwichi középidő (Greenwich Mean Time, GMT)
Szervező Ruža Jozić, Draženka Čutura i Ljiljana Dujmović, Gimnazija Sesvete
A szervező weboldala http://gimnazija-sesvete.skole.hr/
E-mail-cím ruza.jozic2@skole.hr
Megcélzott korcsoport 14-17
A tevékenység nyelve horvát
A tevékenység típusa Kiállítás
A tevékenység témaköre Európai értékek; A fiatalok és a világ
Melyik ifjúsági célhoz kapcsolódik ez a tevékenység? Az EU és a fiatalok közötti kapcsolat erősítése; Befogadó társadalmak
A tevékenység kapcsolódik az Európa jövőjéről szóló konferenciához Nem
A résztvevők becsült száma 150
dehaze