Skip to main content

Božićni sajam Gimnazije Sesvete

Pozivnica i program manifestacije

20/12/2022 09:00

20/12/2022 20:30

[CET] Srednjoeuropsko vrijeme

I ove je godine održan Božićni sajam Gimnazije Sesvete, koji polako postaje neizostavan adventski događaj u Sesvetama, gdje nažalost ne postoji takva slična službena ili organizirana manifestacija. Naš smo Božićni sajam organizirali 20. prosinca u popodnevnim satima u školskom dvorištu ispred ulaza u školu, gdje smo postavili desetak štandova na kojima su naši učenici nudili, izlagali i prodavali u humanitarne svrhe razne likovne ukrase, čestitke, kolače, slastice, kavu, čaj i dr. Bilo je tu svega, od finih kolača koje su ispekle vrijedne mame, ali i poneko od učenika, preko zanimljivih ručno izrađenih predmeta, igračaka za djecu, božićnih dekoracija do tombole, zanimljivih igara, i naravno naš gastro-kutak koji su pripremili učenici pojedinih razreda sa svojim razrednicima, s ugostiteljskom ponudom u vidu kuhanog čaja, kave, pečenih kokica i vafla.
Učenici su i na ovoj manifestaciji pokazali svoju zrelost, organiziranost, kreativnost, suradnju, mnoge vještine informacijske pismenosti, interes za opće dobro i humanitarni karakter našega sajma. Cilj našega sajma je bio humanitarni, jer smo prikupljenim sredstvima (8.625,00 kn) željeli pomoći našim učenicima slabijeg imovnog stanja.

Osvrt na naš Božićni sajam objavljen je i na portalu Sesvete-Danas s nizom fotografija s našeg sajma na poveznici: https://www.sesvete-danas.hr/vijesti/bozicni-sajam-gimnazije-sesvete-pr… .

INFORMACIJE O AKTIVNOSTI
Format aktivnosti Uz fizičku prisutnost
Datum početka 20/12/2022 09:00
Završetak 20/12/2022 20:30
Vremenska zona [CET] Srednjoeuropsko vrijeme
Organizator Nastavnici i učenici Gimnazije Sesvete
Internetska stranica organizacije http://gimnazija-sesvete.skole.hr/
E-adresa za kontakt ruza.jozic2@skole.hr
Ciljana dob (raspon) 14-17
Jezik aktivnosti hrvatski
Vrsta aktivnosti Drugo
Teme aktivnosti Sudjelovanje i angažman; Mladi i svijet; Zdravlje, dobrobit i sport; Gospodarstvo i financije; Kultura
Dostupnost za osobe u invalidskim kolicima U potpunosti dostupno osobama u invalidskim kolicima
Ciljevi za mlade s kojima je aktivnost povezana Ravnopravnost svih rodova; Uključiva društva; Mentalno zdravlje i dobrobit; Prostor i sudjelovanje za sve
Povezano s konferencijom o budućnosti Europe Ne
Broj očekivanih sudionika (procjena) 500
dehaze