A kezdeményezésről

Üdvözlünk a honlapon! Velünk tartasz? Ha igen, találkozzunk a 2021. évi Európai Ifjúsági Héten! Május 24–30. között Európa-szerte izgalmas rendezvények garmadájára kerül sor, amelyek a következő mottóra épülnek: „A jövőnk a saját kezünkben van!”. Jövőnket itt és most alakítjuk mindannyian. Neked is lehetőséged van arra, hogy célokat tűzz ki és részt vegyél azokban a kezdeményezésekben, melyek a mindennapi életünk javítására irányulnak. Idén ráadásul útnak indítjuk a 2021–2027 közötti időszakra szóló új uniós ifjúsági programokat! A megújult Erasmus+ program és az Európai Szolidaritási Testület lehetőséget kínálhat neked arra, hogy nagyobb szerepet vállalj a társadalomban, kivedd a részed a környezet kímélését célzó törekvésekből, megfelelő digitális készségekkel felvértezve nézz szembe a jövőbeli kihívásokkal, és befogadóbb, a sokféleségre nyitottabb légy.

Szeretnél többet megtudni az új uniós finanszírozási lehetőségekről, vagy a megfelelő fórumon véleményt nyilvánítani a téged foglalkoztató kérdésekről? Vegyél részt érdekfeszítő rendezvényeken és vitákban, és állj ki a számodra fontos ügyekért!

Miért ez a mottó: „A jövőnk a saját kezünkben van!”?

Úgy érzed, kívánatos lenne, hogy több fiatal vállaljon aktív szerepet a közérdekű kérdésekkel kapcsolatos vitafolyamatokban? Meggyőződésed, hogy csak együtt tudjuk jobbá tenni jövőnket? Szeretnél egy befogadóbb társadalomban élni? Szívügyed a környezetvédelem? Ha mindezekre a kérdésekre a válaszod igen, bizonyára egyetértesz velünk abban, hogy szükség van egy olyan fórumra, szellemi piactérre, ahol az érdeklődők megoszthatják egymással véleményüket és építő ötleteiket, megismerhetik mások gondolkodásmódját, és új lehetőségekről tájékozódhatnak. Hiszen ne feledd: a jövőd a te kezedben van!

Mi az Európai Ifjúsági Hét?

Az Európai Ifjúsági Hét lehetővé teszik a fiataloknak, hogy eszmecserét folytassanak fontos témákról, megismerjék a társadalmi szerepvállalás különböző lehetőségeit, és ihletet merítsenek mások sikertörténeteiből. Az Európai Ifjúsági Hét tehát egy nagyszabású, társadalmi célú rendezvénysorozat, mely a fiataloknak és az ifjúságsegítőknek szervezett európai műhelytalálkozókból, vitafórumokból és hasonló rendezvényekből áll.

Ki szervezi az Európai Ifjúsági Hetet?

Az Európai Ifjúsági Hét fő szervezői az Erasmus+ programmal és az Európai Szolidaritási Testület projektjeivel foglalkozó nemzeti irodák, és az Eurodesk hálózat. 2021-ben az Európai Ifjúsági Hét elsősorban országos szinten és online kerül megrendezésre.

Hogyan lehet részt venni a helyi rendezvényeken?

Ezen az oldalon utána tudsz nézni, hol szerveznek a közeledben az Európai Ifjúsági Héthez kapcsolódó eseményt. A rendezvények kínálata folyamatosan bővül. Ha a környékeden egyelőre nincsenek rendezvények, látogass vissza később a honlapra, hátha időközben változott a helyzet. Tarts velünk!

Rendezvények és programok

825 Események
31 Országok
135974 Résztvevők száma