Skip to main content
Our future in our hands 24-30 MAY 2021

Euroopan nuorisoviikko 2021

Taustaa

Tervetuloa mukaan Euroopan nuorisoviikon 2021 tapahtumiin. Nuorisoviikkoa vietetään tällä kertaa 24.–30.5.2021, ja ympäri Eurooppaa järjestettävien tapahtumien teemana on ”Tulevaisuus omissa käsissämme”. Tulevaisuutta muovataan nyt, ja kaikki nuoret voivat olla mukana asettamassa tavoitteita ja parantamassa maailmaa. Tänä vuonna käynnistyvät myös EU:n uudet nuoriso-ohjelmat (2021–2027). Uusi Erasmus+ -ohjelma ja Euroopan solidaarisuusjoukot tarjoavat nuorille mahdollisuuden yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, vihreiden arvojen edistämiseen sekä digivalmiuksien opetteluun. Samalla ne edistävät osallisuutta ja auttavat ymmärtämään moninaisuutta.

Kaipaatko lisätietoa EU:n uusista rahoitusmahdollisuuksista tai haluatko kommentoida sinulle tärkeitä aiheita? Osallistu tapahtumiin ja keskustelutilaisuuksiin ja kerro oma näkemyksesi.

Miksi ”Tulevaisuus omissa käsissämme -teemaviikko on perustettu?

Pitäisikö nuorten mielestäsi olla aktiivisempia? Haluaisitko elää osallistavammassa yhteiskunnassa? Välitätkö ympäristöstä? On tärkeää antaa tilaisuus mielipiteiden vaihtoon ja uusien vaikuttamistapojen oppimiseen. Tulevaisuus on käsissämme, ja siitä halutaan muistuttaa teemaviikon avulla.

Mikä on Euroopan nuorisoviikko?

Euroopan nuorisoviikon aikana keskustellaan nuorille tärkeistä aiheista, esitellään EU:n nuorisoalan toimia ja opitaan muiden kokemuksista. Nuorisoviikko on nuorten ja Euroopan nuorisoalan toimijoiden merkkitapahtuma.

Kuka järjestää Euroopan nuorisoviikon?

Euroopan nuorisoviikon pääjärjestäjinä ovat Erasmus+ -ohjelman kansalliset toimistot, Euroopan solidaarisuusjoukot sekä Eurodesk-verkosto. Vuonna 2021 useimmat Euroopan nuorisoviikon tapahtumat järjestetään EU-maissa kansallisella tasolla tai virtuaalisesti verkossa.

Kuinka tapahtumiin voi osallistua?

Katso tältä sivulta, millaisia tapahtumia järjestetään lähelläsi. Tapahtumia lisätään sivulle sitä mukaa, kun niitä rekisteröidään. Jos lähelläsi ei näytä olevan tapahtumia, katso tilanne myöhemmin uudelleen! Pysy linjoilla.

Events and Activities