Skip to main content

Kapcsolatfelvétel

Eurodesk

Ha kapcsolatba szeretnél lépni velünk bármilyen, az Európai Ifjúsági Portálra vonatkozó kérdéssel összefüggésben, kérjük, kattints rá az ennek az oldalnak az alján található „Kérdésed van?” linkre, vagy a portál mindegyik oldalán feltüntetett „Kérdésed van?” gombra. Ekkor megnyílik kérdőívünk, melyet ki kell töltened. A kitöltött kérdőívet a rendszer ahhoz az Eurodesk-irodához továbbítja, mely a kérdéseddel, illetve az észrevételeddel kapcsolatos országban működik. Az Eurodesk-irodák munkatársai a hozzájuk beérkező megkereséseket három munkanapon belül igyekeznek megválaszolni. Ha három munkanap elteltével nem kapsz választ tőlük, kérünk, ismételten vedd fel velük a kapcsolatot, mert előfordulhat, hogy valamilyen technikai probléma merült fel az űrlap beküldése során.

.

.

Arra is lehetőséged van, hogy a Europe Direct központi információs szolgálathoz fordulj. A Europe Direct munkatársai:

  • azonnali választ adnak az Európai Unióval kapcsolatos általános kérdésekre;
  • „útbaigazítással” szolgálnak a legjobb (uniós, nemzeti vagy helyi szintű) információforrásokat és tanácsadó szolgálatokat, valamint ezek elérhetőségét illetően;
  • felvilágosítást adnak az uniós polgároknak az őket megillető jogokról és a rendelkezésükre álló lehetőségekről, valamint arról, hogyan tudnak ezekkel élni (tartózkodási engedély kiváltása, illetve képesítések elismertetése egy másik uniós tagállamban, panasz benyújtása nem biztonságos termékekkel kapcsolatban stb.);
  • szükség esetén tájékoztatást adnak konkrétabb, specifikus kérdésekkel kapcsolatban;
  • egyes EU-kiadványokat díjmentesen postáznak.

 

A Europe Direct szolgálat az EU teljes területéről* ingyenesen hívható a 00 800 6 7 8 9 10 11 telefonszámon. A szolgálat normál díjas hívással is tárcsázható a +32 (0)2 299 96 96 számon. A szolgálat munkatársai hétköznapokon (közép-európai idő szerint) 9.00 órától 18.00 óráig fogadják a hívásokat az Európai Unió hivatalos nyelveinek bármelyikén.

 

A Europe Direct szolgáltatásait ezen túlmenően e-mailben, internetes csevegés révén, illetve az egyes országokban működő központokon keresztül is igénybe lehet venni. A Europe Direct honlapja részletes tájékoztatással szolgál a különböző kapcsolatfelvételi lehetőségekről (lásd az oldal alján feltüntetett linket).

 

*Egyes mobiltelefon- és más szolgáltatók nem, vagy csak minimumdíj megfizetése ellenében biztosítanak hozzáférést a 00 800-as kezdetű telefonszámokhoz. A telefonfülkékből és szállodákból kezdeményezett hívások esetében is előfordulhat, hogy fizetni kell a telefonbeszélgetésért.

.

 

Kapcsolódó linkek:

 

Európai Ifjúsági Portál – „Kérdésed van?”

Ιστότοπος Europe Direct