Skip to main content

Obratite nam se

Ako nam se želite obratiti u vezi s Europskim portalom za mlade, kliknite na poveznicu „Imate pitanja?” na vrhu ove stranice. Kad ispunite obrazac, on će biti poslan organizaciji Eurodeska u zemlji na koju se odnosi pitanje ili primjedba. Odgovor bi trebao stići u roku od tri radna dana; ne dobijete li odgovor u tom roku, možda je došlo do tehničkih problema pa vas molimo da im se obratite ponovno.

Možete se obratiti i središnjoj informacijskoj službi Europe Direct i dobiti:

  • odgovore na općenita pitanja o EU-u
  • najbolje izvore informacija/savjeta i podatke za kontakt (na razini EU-a, nacionalnoj ili lokalnoj razini)
  • informacije o pravima i prilikama koje se nude građanima EU-a i o tome kako ih možete ostvariti (boravišna dozvola, priznavanje kvalifikacija u drugoj državi članici, podnošenje pritužbi o nesigurnim proizvodima itd.)
  • specijalizirane informacije (ako su potrebne)
  • besplatnu dostavu određenih publikacija EU-a poštom.

 

Možete im se obratiti pozivom na broj 00 800 6 7 8 9 10 11 (unutar EU-a)* ili na broj +32 (0)2 299 96 96 (naplaćuje se uobičajena naknada). Nazvati ih možete radnim danom od 9 do 18 sati (po srednjoeuropskom vremenu), a pitanja postavljati na bilo kojem službenom jeziku EU-a.

Središnjoj informacijskoj službi Europe Direct možete se obratiti i tako da joj pošaljete e-poruku, otvorite konverzacijski prozor na njezinim stranicama ili posjetite centar Europe Directa u svojoj zemlji. Sve informacije o tome pronađite na stranici Europe Direct (poveznica na dnu ove stranice).

 

*Neki mobilni ili alternativni operateri ne omogućuju pozive na brojeve 00 800 ili naplaćuju minimalnu naknadu. U nekim se slučajevima naplaćuju i pozivi upućeni iz telefonskih govornica ili hostela/hotela.

 

Druge poveznice

Europski portal za mlade „Postavi pitanje!”

Internetska stranica Europe Direct