Skip to main content

Contact

Als je contact met ons wilt opnemen over de Europese Jongerensite, klik dan op “Vragen?” bovenaan deze pagina. Nadat je dit formulier hebt ingevuld, wordt het opgestuurd naar Eurodesk in het land waar jouw vraag of opmerking over gaat. Zij proberen binnen drie werkdagen te antwoorden. Neem nog een keer contact met ze op als je binnen die periode nog geen antwoord hebt gekregen, het kan zijn dat er een technisch probleem was.

Je kunt ook contact opnemen met de centrale voorlichtingsdienst Europe Direct. Zij geven:

  • onmiddellijk antwoord op algemene vragen over de EU
  • hulp bij het zoeken van de beste bronnen van informatie/advies en contactgegevens (in de EU, een EU-land of een regio/stad)
  • informatie over je rechten en mogelijkheden als EU-burger en hoe je er gebruik van kunt maken (een verblijfsvergunning aanvragen, je diploma’s en andere kwalificaties in een ander EU-land laten erkennen, een klacht indienen over onveilige producten, enz.)
  • meer gespecialiseerde informatie (indien nodig)
  • gratis publicaties van de EU

 

Je kunt ze vanuit elk EU-land* bereiken op het telefoonnummer +800 67 89 10 11, of op +32 (0)2 299 96 96 (normaal tarief). Ze zijn op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur open en je kunt er in alle officiële EU-talen terecht.

Je kunt ze ook een e-mail sturen, met ze chatten of via een Europe Direct-centrum in jouw land contact met ze opnemen. Alle informatie hierover vind je op de website van Europe Direct (zie link onderaan de pagina).

 

*Met sommige mobiele telefoons of providers kun je geen 00800-nummers bellen, of moet je een kleine vergoeding betalen. Soms worden gesprekken ook in rekening gebracht als je vanuit een telefooncel of hotel belt.

 

Links

Europese Jongerensite “Vragen?”

Website van Europe Direct