Skip to main content

Kontakta oss

Om du vill kontakta oss om den europeiska ungdomsportalen, klicka på länken Har du frågor? högst upp till höger på den här sidan. När du har fyllt i och skickat formuläret skickas det till Eurodeskkontoret i det land som din fråga eller kommentar gäller. De har som mål att svara inom tre arbetsdagar. Om du inte har fått svar inom den tiden kan du kontakta dem igen, eftersom det kan ha blivit något tekniskt problem.

Du kan också kontakta ett Europa direkt-kontor. Då får du

  • svar på allmänna frågor om EU
  • hjälp att hitta andra informationstjänster (lokala, nationella eller på EU-nivå)
  • information om dina rättigheter och möjligheter som EU-medborgare, till exempel hur du ansöker om uppehållstillstånd, får dina kvalifikationer erkända i ett annat EU-land eller klagar på farliga produkter
  • mer specialiserad information
  • vissa EU-publikationer hemskickade gratis.

 

Du kan ringa dem gratis på 00 800 6 7 8 9 10 11 från vilket EU-land som helst*, eller på +32 2 299 96 96 (då betalar du som för vanligt samtal). De har öppet vardagar kl. 9–18 (svensk tid) och du kan prata med dem på vilket officiellt EU-språk som helst.

Du kan också mejla dem, chatta med dem eller besöka ett Europa direkt-kontor där du bor. Läs mer på Europa direkts webbplats (se länken längst ner på sidan).

 

*Vissa operatörer kanske inte kan koppla 00 800-nummer eller tar ut en mindre avgift. Om du ringer från en telefonkiosk eller ett vandrarhem eller hotell kan du också behöva betala.

 

Länkar

Europeiska ungdomsportalen – Ställ en fråga

Europa direkts webbplats