Skip to main content

Kontakt

Eurodesk

Vprašanje v zvezi z evropskim mladinskim portalom lahko pošlješ prek povezave „Tvoje vprašanje“ na dnu te strani ali prek gumba na vsaki strani. Na obrazec z vprašanjem odgovori služba Eurodesk tiste države, ki jo tvoje vprašanje ali komentar zadeva. Odgovor boš praviloma prejel v treh delovnih dneh. Če odgovora ni, se ponovno obrni na to službo, saj je lahko pri pošiljanju vprašanja prišlo do tehničnih težav.

.

.

Obrneš se lahko tudi na osrednjo informacijsko službo Europe Direct. Ponudili ti bodo:

  • takojšen odgovor na splošna vprašanja v zvezi z EU,
  • navodila, kako do najboljših virov informacij in nasvetov, ter kontaktne podatke (na ravni EU, nacionalni ali lokalni ravni),
  • informacije o tvojih državljanskih pravicah in možnostih ter kako jih uresničevati (kako dobiti dovoljenje za prebivanje ali priznavanje kvalifikacij v drugi državi EU, kako se pritožiti zaradi nevarnih izdelkov itd.),
  • natančnejše informacije (po potrebi),
  • brezplačno dostavo nekaterih publikacij EU.

 

Povsod v EU*  jih lahko pokličeš na številko 00 800 6 7 8 9 10 11 ali na številko +32 (0)2 299 96 96 (po redni tarifi). Pokličeš jih lahko med tednom med 09:00 in 18:00 uro po srednjeevropskem času v katerem koli uradnem jeziku EU.

 

Na službo se lahko obrneš tudi z elektronsko pošto, prek spletne klepetalnice ali centra Europe Direct v svoji državi – informacije o tem so na spletni strani Europe Direct (glej povezavo na dnu strani).

 

*Nekateri ponudniki mobilne telefonije ali drugi operaterji ne zagotavljajo dostopa do številk 00 800 ali pa lahko tak pogovor zaračunajo. Ti klici so lahko tudi plačljivi v javnih telefonskih govorilnicah ali hotelih.

 

Sorodne povezave:

 

Evropski mladinski portal „Tvoje vprašanje“

Spletišče Europe Direct