Over de Europese Jongerenweek

Een warm welkom voor iedereen! Ben je aan boord? We zijn blij de Europese Jongerenweek 2021 te mogen aankondigen! In de week van 24 tot 30 mei vinden er in heel Europa spannende evenementen en inspirerende bijeenkomsten plaats rond het thema "Onze toekomst in onze handen". Die toekomst wordt nu al gemaakt en het is aan jou om je eigen doelen te stellen en zelf te bepalen hoe je dingen wilt gaan verbeteren. We starten dit jaar ook de nieuwe EU-jongerenprogramma’s 2021-2027 op! Het nieuwe Erasmus+ en het Europees Solidariteitskorps geven je de kans om je steentje bij te dragen aan de samenleving, je in te zetten voor de "groene zaak", de toekomst tegemoet te gaan met meer digitale vaardigheden en meer open te staan voor anderen en hun diversiteit.

Wil je meer weten over nieuwe subsidiemogelijkheden van de EU of je mening geven over de zaken die ook voor jou van belang zijn? Doe dan mee aan de evenementen en discussies en geef je mening over zaken die echt de moeite waard zijn!

Waarom "Onze toekomst in onze handen"?

Vind je dat meer jongeren actief moeten worden en zich voor een betere toekomst moeten inzetten? Zou je in een meer inclusieve samenleving willen leven? Staat het milieu voor jou voorop? Dan is het zaak een ruimte te creëren waarin je je opvattingen kan delen en meer te weten kan komen over nieuwe manieren en mogelijkheden om een zinvolle bijdrage te leveren. Want je toekomst, die heb je zelf in handen.

Wat is de Europese Jongerenweek?

De Europese Jongerenweek geeft je de kans mee te praten over onderwerpen die relevant zijn voor jongeren, laat je zien wat de EU jongeren te bieden heeft en wijst je op succesverhalen. Het zijn hoogtijdagen voor Europese jongerenbijeenkomsten en de jongerensector in Europa.

Wie organiseert de Europese Jongerenweek?

De belangrijkste organisatoren van de Europese Jongerenweek zijn de nationale agentschappen voor Erasmus+ en het Europees Solidariteitskorps, en het Eurodesk-netwerk. In 2021 zal de Europese Jongerenweek hoofdzakelijk online en op nationaal niveau plaatsvinden.

Wil je deelnemen aan een evenement bij jou in de buurt?

Bekijk de evenementen bij jou in de buurt op deze pagina. Er worden voortdurend nieuwe evenementen toegevoegd. Vindt je nu nog niets, kijk binnenkort dan nog een keer! Hou je op de hoogte!

Evenementen en activiteiten

825 Evenementen
31 Landen
135974 Deelnemers