Skip to main content

Piškotki

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Tako ravnajo na večini večjih spletišč.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletišče ob obisku shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi. Spletišču omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabniško ime ali geslo, jezik, velikost črk in druge nastavitve), zato da vam jih ob novem obisku spletišča ali brskanju po straneh ni treba znova vpisovati.

Kako uporabljamo piškotke?

Številne naše strani uporabljajo piškotke, ki si zapomnijo:

  • vaše nastavitve za prikaz, denimo jezik
  • če ste že odgovorili na anketno vprašanje v pojavnem oknu o tem, ali ste zadovoljni z vsebino spletišča (torej se vprašanje ne bo znova pojavilo),
  • če ste že prejeli sporočilo v pojavnem oknu (sporočilo se ne bo znova pojavilo)
  • če soglašate (ali ne) z uporabo piškotkov na tem spletišču.

Tudi nekateri videoposnetki na naših straneh uporabljajo piškotke zaradi zbiranja anonimnih statističnih podatkov o tem, kako ste prišli na naše spletišče in katere videoposnetke ste si ogledali.

Piškote uporablja tudi skupna Europa Analytics, ki meri uspešnost in učinkovitost spletišča Evropski mladinski portal.

Omogočanje piškotkov ni nujno potrebno za delovanje spletišča, vendar pripomorejo k učinkovitejšemu brskanju. Piškotke lahko izbrišete ali blokirate, vendar potem nekateri elementi spletne strani morebiti ne bodo več delovali, kot je bilo predvideno.

Informacije, ki jih zbiramo s piškoti, se ne uporabljajo za ugotavljanje istovetnosti uporabnika in podatki o brskalnih navadah so v celoti pod našim nadzorom. Ti piškotki se ne uporabljajo za druge namene, razen tistih, ki so tukaj navedeni.

Ali uporabljamo druge piškotke?

Nekatere naše strani ali podstrani lahko uporabljajo dodatne ali drugačne piškotke od zgoraj navedenih. V takem primeru piškotke podrobneje predstavimo v posebnem obvestilu in vas vprašamo, ali soglašate z uporabo teh piškotkov.

Piškotki tretjih oseb

Pobuda DiscoverEU na evropskem mladinskem portalu uporablja piškotke tretjih oseb za svojo spletno stran: https://europa/youth/discovereu/competition.  Več informacij o piškotkih na tej strani na: https://www.wyng.com/privacy-policy/.

Poleg tega nekatere naše strani ali podstrani lahko uporabljajo storitve tretjih strani, denimo Youtube, Twitter, Instagram ali Facebook, ki zbirajo piškotke tretjih strani. Več informacij o piškotkih, ki jih pridobijo te storitve tretje strani, boste našli v njihovih izjavah o varstvu podatkov.

Nadzor nad piškotki

Če želite, lahko ohranite nadzor nad piškotki in/ali jih izbrišete – več o tem na spletišču aboutcookies.org. Izbrišete lahko vse piškotke, ki so že na vašem računalniku, tudi večino brskalnikov lahko nastavite tako, da preprečijo njihovo namestitev. V tem primeru boste morda morali ročno vnesti nekatere nastavitve vsakič, ko boste obiskali spletišče, nekatere storitve in funkcionalnosti pa mogoče ne bodo delovale.