Skip to main content

Det europæiske solidaritetskorps

Stærkere i fællesskab

Typer af aktiviteter i det europæiske solidaritetskorps

FRIVILLIGT ARBEJDE

Individuelt frivilligt arbejde giver unge mulighed for at deltage i det daglige arbejde i en organisation og varer mellem 2 og 12 måneder (i visse tilfælde ned til 2 uger). Deltagerne kan udføre frivilligt arbejde i udlandet eller i deres eget land for projekter inden for bl.a. social inklusion, miljø og kultur.

Frivilligt arbejde i teams går ud på, at grupper på 10-40 unge fra mindst to forskellige lande arbejder sammen i en periode på mellem 2 uger og 2 måneder. De får udgifterne til kost og logi dækket. Deltagerne modtager også et mindre beløb til personlige udgifter.

 

PRAKTIKOPHOLD OG JOBS

Praktikophold tæller som fuldtidsarbejdspraktik. De varer mellem 2 og 6 måneder og kan forlænges én gang. De betales af den organisation, der er ansvarlig for praktikopholdet. Praktikanter får her mulighed for at udvikle deres personlige, uddannelsesmæssige, sociale, medborgerlige og faglige kvalifikationer.

Jobs er fuldtidsarbejde, der varer mellem 3 og 12 måneder. De betales af den organisation, der er ansætter deltageren.

Praktikophold og jobs kan gennemføres i deltagerens eget land eller i udlandet. Deltagere, der rejser til udlandet, får et mindre beløb som hjælp til at flytte og finde sig til rette i det nye land.

Deltagere i frivilligt arbejde, praktikophold  og jobs får onlinesprogundervisning, -kurser og -mentorhjælp. Deres rejseudgifter til og fra projektstedet bliver dækket..

 

SOLIDARITETSPROJEKTER

Solidaritetsprojekter udvikles og gennemføres i løbet af en periode på 2 til 12 måneder af mindst fem unge, som ønsker at gøre en positiv indsats for deres lokalsamfund. Unge, der ønsker at gennemføre et solidaritetsprojekt i deres eget land, skal tilmelde sig på det europæiske solidaritetskorps' portal.