Skip to main content
© European Union © European Union

Kohti vihreämpää Eurooppaa

Päivitetty viimeksi Keskiviikko, 04/11/2020

Ilmaston-, ympäristön- ja luonnonsuojelu ovat yhä suositumpia aiheita Euroopan solidaarisuusjoukkojen toiminnassa. Vuodesta 2017 lähtien rahoitusta on saanut kaikkiaan 1 100 ilmaston-, ympäristön- ja luonnonsuojeluhanketta, joissa on ollut mukana yhteensä yli 7 500 osallistujaa.

Haluaisitko osallistua ilmaston- ja luonnonsuojeluun Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta? Löydät näihin aiheisiin keskittyviä hankkeita omalta etusivultasi, ja voit myös itse luoda vihreän solidaarisuushankkeen. 

Voit tutustua esimerkiksi seuraaviin ympäristöaiheisiin hankkeisiin: 

Viron Tartossa järjestetyssä Repair Café ‑hankkeessa osallistujat antavat rikkinäisille kodin esineille uuden elämän. Climate Awareness -hankkeessa Ruotsissa vapaaehtoiset auttavat kasvattamaan luomuruokaa, lisäämään luonnon monimuotoisuutta ja luomaan syötäviä puutarhoja ekokylässä. Bulgarian Varnassa järjestetyssä Urban Ecology ‑hankkeessa pyritään lisäämään ihmisten tietoisuutta ja tarjotaan kestäviä tapoja suojella ympäristöä ja pitää yllä terveellistä elämäntapaa. Wintertide-nimisessä solidaarisuushankkeessa tavoitteena oli siivota Italiassa Tranin ja Barlettan kaupunkikeskusten lähellä sijaitseva luonnonranta. 

Lue lisää näistä hankkeista. Lisää ideoita löydät hakemalla muita rahoitettuja hankkeita sinua kiinnostavista aiheista Euroopan solidaarisuusjoukkojen hanketietokannasta.