Skip to main content
© European Union © European Union

Maak je leven groener

Laatste wijziging Woensdag, 04/11/2020

Klimaatactie, milieu en natuurbescherming zijn onderwerpen die steeds populairder worden bij het korps. Sinds 2017 zijn er meer dan 1100 projecten op het gebied van klimaat-, milieu- en natuurbescherming gefinancierd, waarbij meer dan 7500 deelnemers betrokken waren.

Wil jij een bijdrage leveren aan klimaatactie en milieubescherming via de mogelijkheden die het Europees Solidariteitskorps biedt? Zoek in je dashboard naar projecten die met deze onderwerpen te maken hebben of zet zelf een “groen” solidariteitsproject op! 

We laten je graag enkele projecten zien die over groene vraagstukken gaan: 

Deelnemers aan het project “Repair Café” in Tartu, Estland, geven kapotte huishoudelijke artikelen een nieuw leven. Bij het project “Climate Awareness” in Zweden helpen vrijwilligers bij het verbouwen van biologisch voedsel, het herstellen van de biodiversiteit en het creëren van eetbare landschappen in een ecodorp. Het project “Urban Ecology” in Bulgarije is gericht op bewustmaking en het bieden van duurzame modellen voor milieubescherming en een gezonde levensstijl in de stad Varna. Het doel van het solidariteitsproject “Wintertide” was het herstellen van een natuurlijk kustgebied dicht bij de stadscentra van Trani en Barletta in Italië. 

Lees meer over deze projecten in dit informatieblad en ga voor inspiratie op zoek naar meer gefinancierde projecten over het onderwerp dat jij interessant vindt in de projectendatabank van het Europees Solidariteitskorps.