Skip to main content
© European Union © European Union

Voliš prirodu i želiš je očuvati?

Posljednje ažuriranje srijeda, 04/11/2020

Djelovanje u području klime, zaštita okoliša i prirode sve su popularnije teme projekata Snaga solidarnosti. Od 2017. financirano je više od 1100 projekata za zaštitu klime, okoliša i prirode u kojima je sudjelovalo više od 7500 sudionika.

Želite li pridonijeti djelovanju u području klime i zaštiti okoliša sudjelovanjem u projektima u okviru Europskih snaga solidarnosti? Potražite projekte koji se bave tim temama na svojoj interaktivnoj ploči ili sami osmislite „zeleni” projekt solidarnosti! 

Sa zadovoljstvom vam u nastavku predstavljamo neke od projekata koji se bave „zelenim” pitanjima. 

Sudionici projekta „Repair Café” u Tartuu u Estoniji popravljaju slomljene ili pokvarene kućanske predmete kako bi im udahnuli život. U okviru projekta „Climate Awareness” u Švedskoj volonteri pomažu u uzgoju ekološke hrane, obnavljaju biološku raznolikost i stvaraju pejzaže pune hrane u ekoselu. Projekt „Urban Ecology” u Bugarskoj usmjeren je na informiranje te ponudu održivih modela zaštite okoliša i zdravog načina života u Varni. Cilj projekta solidarnosti „Wintertide” bio je oporavak prirodnog obalnog područja u blizini urbanih središta Trani i Barletta u Italiji. 

Pročitajte više o tim projektima u ovom informativnom članku. Potražite i druge financirane projekte o temama koje vas zanimaju u bazi podataka projekata Europskih snaga solidarnosti.