Skip to main content
© European Union © European Union

Задайте въпрос на комисаря!

Последна актуализация вторник, 11/05/2021

Не пропускайте възможността да споделите с комисар Мария Габриел вашите виждания, мнения или опасения за младежта и образованието.

Като подготовка за предстоящата Европейска седмица на младежта, която ще се проведе от 24 до 30 май, комисарят по въпросите на младежта и образованието Мария Габриел иска да чуе вашето мнение. 

Вашите въпроси, коментари и мнения могат да се отнасят до области като:

  • новите програми Еразъм+ и Европейски корпус за солидарност за периода 2021—2027 г.
  • укрепване на ангажираността на младите граждани в процеса на вземане на решения и насърчаване на тяхното демократично участие.
  • ангажименти за устойчивост в новите програми
  • предизвикателствата на цифровизацията и как те ще бъдат решени от програмите „Еразъм+“ и Европейския корпус за солидарност.
  • възстановяването след COVID-19 и приноса на новите програми за повишаване на издръжливостта

Всичко друго, за което се сещате, свързано с младежта на Европа, вашите възможности и участие в демократичния живот, също е добре дошло!

Кой може да участва?

Трябва да сте на възраст между 18 и 30 години, да живеете в държава по програмите Еразъм+ и Европейски корпус за солидарност и да действате от свое име (напр. въпроси, изпратени от журналисти и представители на медиите няма да се вземат предвид.)

По какъв начин?

Изпратете въпроса си във видео формат с продължителност максимум 30 секунди на адрес EAC-SOCIAL-MEDIA@ec.europa.eu или го публикувайте в социалните медии (Twitter или Instagram), като използвате хаштага #EUYouthWeek.

В изключителни случаи се приемат въпроси под формата на снимка с писмен въпрос или аудио файл. 

Можете да задавате толкова въпроси, колкото желаете!

Изпратете ги до 30 май 2021 г., 00:00 ч. (брюкселско време), и очаквайте отговорите. Вижте правилата и условията