Skip to main content

Európai Szolidaritási Testület

A közösség ereje

Young person icon
Fiatalok

Részvétel, regisztráció és hozzáférés saját fiókodhoz


Organisation icon
Szervezetek

Részvétel és hozzáférés a szervezeteknek szóló portálhoz


Rólunk

Elmúltál 18 éves, de még nem töltötted be a 30-at? Szeretnél hozzájárulni, hogy tágabb környezetedben – Európában és a nagyvilágban – pozitív változások történjenek?

Az Európai Szolidaritási Testület segít neked ebben. A Testület támogatást és finanszírozást nyújt ahhoz, hogy a hozzád hasonló fiatalok akár hazájukban, akár külföldön részt vehessenek szűkebb vagy tágabb közösségek érdekeit szolgáló projektekben. 

A projektek inspirálóak, a résztvevők sok tapasztalattal gazdagodnak a társadalmi szerepvállalás terén, lehetőséget kapnak arra, hogy változást idézzenek elő, közben pedig saját készségeiket és képességeiket is fejlesztik. 

Hogyan vehetsz Te is részt a Testület tevékenységeiben?

Alapvetően az alábbi tevékenységek közül választhatsz: 

A tevékenységek számos területet érinthetnek, ideértve az oktatást és képzést, a polgári szerepvállalást és a demokratikus részvételt, a környezet- és természetvédelmet, a migrációt, a kultúrát, a humanitárius segítségnyújtást és sok egyéb területet. 

Hogyan történik az értékelés?

Az Európai Szolidaritási Testület szervezetek számára nyújt pénzügyi támogatást, melyet azok pályázati úton nyerhetnek el. 

A projektmunka iránt érdeklődő fiataloknak regisztrálniuk kell az Európai Szolidaritási Testület portálján. A portál platformként szolgál, ahol az érdeklődő fiatalok és a támogatásban részesülő szervezetek felvehetik egymással a kapcsolatot, és különféle tevékenységeket hajthatnak végre.

Ki működteti a Testületet?

Az Európai Szolidaritási Testületet az Európai Bizottság irányítja.

A helyi szintű működésért több testület is felelős: