Om det europæiske solidaritetskorps
Er du mellem 18 og 30, og er du på udkig efter en mulighed for give en hjælpende hånd i et lokalsamfund enten i eller uden for Europa?
Det kan du gøre med økonomisk og anden støtte fra det europæiske solidaritetskorps, som hjælper unge til at deltage i projekter, der er til gavn for lokalsamfund, enten i udlandet eller i deres eget land.
Disse projekter giver lærerige, inspirerende oplevelser og mulighed for at gøre en forskel, samtidig med at du udvikler dine færdigheder.
Hvilke aktiviteter kan du være med i?
Overordnet set kan du:
- udføre frivilligt arbejde
- få et praktikophold (selvom praktikophold stadig kan gennemføres i år finansieret over budgettet fra det foregående program, bedes du være opmærksom på, at de indstilles under det nye program for 2021-2027)
- få et job (selv om jobs stadig kan udføres i år med finansiering over budgettet fra det foregående program, skal du være opmærksom på, at de indstilles under det nye program for 2021-2027)
- gennemføre lokale solidaritetsprojekter
- Frivilligt arbejde inden for humanitær bistand (Det Frivillige Europæiske Korps for Humanitær Bistand)*
Disse aktiviteter kan foregå på en lang række områder, bl.a. uddannelse, aktivt medborgerskab og deltagelse i demokratiet, miljø og naturbeskyttelse, migration, kultur og humanitær bistand.
Hvordan fungerer det europæiske solidaritetskorps?
Den økonomiske støtte fra det europæiske solidaritetskorps ydes i form af tilskud til organisationer gennem indkaldelse af forslag.
Unge, der ønsker at deltage i solidaritetskorpsets aktiviteter, skal tilmelde sig på portalen for det europæiske solidaritetskorps. Portalen for det europæiske solidaritetskorps er et sted, hvor unge og organisationer, som har fået et tilskud, kan gennemføre aktiviteter og finde frem til hinanden.
Hvem driver solidaritetskorpset?
Det europæiske solidaritetskorps forvaltes af Europa-Kommissionen.
Aktiviteterne gennemføres på stedet af en række forskellige organer: