Skip to main content

Det europæiske solidaritetskorps

Stærkere i fællesskab

Young person icon
Jeg er ung

Læs mere om, hvordan du deltager, registrerer dig og får adgang til din personlige konto


Organisation icon
Jeg kommer fra en organisation

Læs mere om, hvordan du deltager og får adgang til organisationsportalen


Om det europæiske solidaritetskorps

Er du mellem 18 og 30, og er du på udkig efter en mulighed for give en hjælpende hånd i et lokalsamfund enten i eller uden for Europa?

Det kan du gøre med økonomisk og anden støtte fra det europæiske solidaritetskorps, som hjælper unge til at deltage i projekter, der er til gavn for lokalsamfund, enten i udlandet eller i deres eget land. 

Disse projekter giver lærerige, inspirerende oplevelser og mulighed for at gøre en forskel, samtidig med at du udvikler dine færdigheder. 

Hvilke aktiviteter kan du være med i?

Overordnet set kan du: 

Disse aktiviteter kan foregå på en lang række områder, bl.a. uddannelse, aktivt medborgerskab og deltagelse i demokratiet, miljø og naturbeskyttelse, migration, kultur og humanitær bistand. 

Hvordan fungerer det europæiske solidaritetskorps?

Den økonomiske støtte fra det europæiske solidaritetskorps ydes i form af tilskud til organisationer gennem indkaldelse af forslag. 

Unge, der ønsker at deltage i solidaritetskorpsets aktiviteter, skal tilmelde sig på portalen for det europæiske solidaritetskorps. Portalen for det europæiske solidaritetskorps er et sted, hvor unge og organisationer, som har fået et tilskud, kan gennemføre aktiviteter og finde frem til hinanden.

Hvem driver solidaritetskorpset?

Det europæiske solidaritetskorps forvaltes af Europa-Kommissionen.

Aktiviteterne gennemføres på stedet af en række forskellige organer: