Az európai önkéntes szolgálat fennállásának 20. évfordulóját ünnepli


Az európai önkéntes szolgálat lehetőséget teremt a 17 és 30 év közötti fiatalok számára, hogy önkéntes munkát végezzenek külföldön és olyasmivel foglalkozzanak, amivel előre lendíthetik a szívükhöz közel álló ügyeket. Az önkéntes munka lehet menekülteknek és migránsoknak, gyermekeknek és időseknek vagy civil szervezeteknek nyújtott támogatás, környezetvédelmi tevékenység, kulturális események szervezése stb. A szolgálat fedezi az önkéntesek utazási és megélhetési költségeinek egy részét, valamint zsebpénzt és biztosítást nyújt számukra.

A szervezetek pénzügyi támogatásban részesülhetnek, ha valamely projektjükön nemzetközi önkéntesek dolgoznak. Lelkesedésükkel, erőfeszítéseikkel és tapasztalatukkal az önkéntesek egyrészt hozzájárulhatnak a projekt sikeréhez, másrészt pedig fokozhatják a szervezet multikulturális jellegét, ami jót tesz a szervezet hírnevének.

A ma már Dániában élő fiatal menekült, Mina elmeséli, milyen élményt jelentett számára az európai önkéntes szolgálat munkatársaként dolgozni Brüsszelben, és hogyan hasznosítja az így szerzett tapasztalatokat más menekültek megsegítése érdekében.

Download accompanying factsheet

Öt szervezet (amelyek székhelye az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Romániában, illetve Lettországban található) beszámol az európai önkéntes szolgálat keretében érkező fiatalok fogadása terén szerzett tapasztalatairól, és tanácsot ad más szervezeteknek a témában.

Stories from volunteers – make a difference with European Voluntary Service


In March 2007, Victor Serrato Martín boarded a flight from sunny Malaga and touched down in a snowy Czech Republic, unaware of how profound an effect EVS would have on his life. He grew close to the people he supported, and embraced the challenge of working amongst people with a high level of need.


Download accompanying factsheet

Stories from volunteers – European Voluntary Service leads to job


Taking part in a European Voluntary Service project changed the career path of Katarzyna Bialkowska. Now, ten years after her volunteering placement, she is head of a Polish organisation running intercultural and multilingual education programmes – and she credits it all to her EVS experience.


Download accompanying factsheet

Stories from volunteers – Fresh start with European Voluntary Service


Calum Barron came from a disadvantaged background but volunteering for a European Voluntary Service project made him feel there were more options open to him than before. Following his EVS projects, Calum went on to lead several projects in Wales and he now has an apprenticeship. He also volunteers in a homeless shelter.

Download accompanying factsheet

Az európai önkéntes szolgálat Önhöz közel

Számos ország megemlékezik valamilyen formában az európai önkéntes szolgálat 20. évfordulójáról. Ha meg szeretné tudni, milyen eseményekre kerül sor az Ön lakóhelyéhez közel, válassza ki a legördülő menüből az adott országot, majd kattintson a „KERESÉS” gombra.Az Ön tevékeny részvételére is számítunk!

Vigye hírét az európai önkéntes szolgálatnak! – a reklámanyagok letöltéséhez kattintson ide.