Serviciul european de voluntariat aniversează 20 de ani de activitate!


Serviciul european de voluntariat le oferă tinerilor posibilitatea de a desfășura activități de voluntariat în străinătate, susținând, prin eforturile lor, o cauză în care cred - sprijinirea refugiaților și a migranților, acțiuni de protecție a mediului, activități pentru copii sau persoane în vârstă, susținerea organizațiilor neguvernamentale, implicarea în evenimente culturale etc. Pot participa tineri cu vârsta între 17 și 30 de ani. Toți voluntarii beneficiază de asigurare și primesc sprijin financiar pentru acoperirea costurilor de călătorie și de ședere, precum și bani pentru cheltuieli personale.

Organizațiile pot obține finanțare pentru derularea unui proiect la care participă voluntari din străinătate. Voluntarii SEV pot contribui la buna desfășurare a proiectului cu entuziasmul, eforturile și cunoștințele lor, conferind o dimensiune cu adevărat internațională organizației dumneavoastră.

Mina, o tânără refugiată care locuiește acum în Danemarca, povestește experiența ei ca voluntar SEV în Bruxelles și explică ce face pentru a-i sprijini pe refugiați.

Download accompanying factsheet

Cinci organizații din Regatul Unit, Italia, România și Letonia își împărtășesc experiența privind găzduirea de voluntari în cadrul Serviciului european de voluntariat (SEV) și explică ce trebuie să facă o organizație pentru a putea găzdui voluntari SEV.

Stories from volunteers – make a difference with European Voluntary Service


In March 2007, Victor Serrato Martín boarded a flight from sunny Malaga and touched down in a snowy Czech Republic, unaware of how profound an effect EVS would have on his life. He grew close to the people he supported, and embraced the challenge of working amongst people with a high level of need.


Download accompanying factsheet

Stories from volunteers – European Voluntary Service leads to job


Taking part in a European Voluntary Service project changed the career path of Katarzyna Bialkowska. Now, ten years after her volunteering placement, she is head of a Polish organisation running intercultural and multilingual education programmes – and she credits it all to her EVS experience.


Download accompanying factsheet

Stories from volunteers – Fresh start with European Voluntary Service


Calum Barron came from a disadvantaged background but volunteering for a European Voluntary Service project made him feel there were more options open to him than before. Following his EVS projects, Calum went on to lead several projects in Wales and he now has an apprenticeship. He also volunteers in a homeless shelter.

Download accompanying factsheet

SEV20 - evenimente aproape de tine

Numeroase țări organizează evenimente pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare a Serviciului european de voluntariat. Pentru a afla ce evenimente se desfășoară în regiunea ta, selectează țara și fă clic pe „GO”.Dă mesajul mai departe!

Distribuie informațiile despre SEV20 - pentru a descărca materialele promoționale dedicate aniversării, fă clic aici.