Skip to main content

Euroopan solidaarisuusjoukot

VAHVOJA YHDESSÄ

Euroopan solidaarisuusjoukkojen liittymisedut

Euroopan solidaarisuusjoukkojen projektiin osallistuminen on merkittävä saavutus kenelle tahansa nuorelle. Se on myös valtti työpaikan ja koulutuspaikan hakemisessa. Euroopan solidaarisuusjoukot voivat tarjota mahdollisuuden osallistua mielekkääseen toimintaan, joka saattaa toimia ponnahduslautana työelämään.

Projektin jälkeen saat todistuksen, jossa osallistumisesi on dokumentoitu. Siitä on apua työpaikkaa tai koulutuspaikkaa haettaessa.

Tulevaisuuden parempien uranäkymien ohella Euroopan solidaarisuusjoukot tarjoaa myös muita etuja valitsemastasi projektityypistä riippuen. Niihin vaikuttaa myös se, osallistutko vapaaehtoisprojektiin vai ammatilliseen projektiin.

Jos valintasi on vapaaehtoistyö, et saa palkkaa, mutta matka-, asumis- ja oleskelukustannuksiasi korvataan toiminnan ajalta, ja sinut on vakuutettu. Saat tarvittavan koulutuksen ennen aloitusta ja saavuttuasi toimintakohteeseen.

Jos kyseessä on oppisopimus tai harjoittelu, joissakin maissa siitä tehdään isäntämaan kansallisten sääntöjen mukainen työsopimus. Tällaisesta työskentelystä maksetaan päivärahaa.

Jos kyseessä on työpaikka, siitä tehdään aina virallinen työsopimus, ja saat palkkaa paikallisten lakien, sääntöjen ja työehtosopimusten mukaisesti.