Skip to main content

Europeiska solidaritetskåren

Samarbete ger styrka

Varför ska jag gå med i Europeiska solidaritetskåren?

Att delta i ett projekt genom den europeiska solidaritetskåren kan få stor betydelse för dig som är ung. Det är en merit när du söker jobb eller till högskolan. Den europeiska solidaritetskåren kan vara en möjlighet att delta i meningsfull verksamhet som sedan fungerar som en språngbräda in i arbetslivet.

När du har deltagit i ett projekt får du ett intyg där det står vad du har gjort. Det kan vara bra att ha när du söker jobb eller utbildning.

Förutom att det kan vara bra för ditt framtida yrkesliv får du flera andra förmåner, beroende på vilken typ av projekt du deltar i. Det beror också på om du deltar som volontär eller som anställd, praktikant eller lärling.

Om du väljer att jobba som volontär får du ingen lön, men du får resa, boende, mat och uppehälle och försäkring. Du får också lämplig utbildning innan du börjar och när du är på plats.

Om du deltar som lärling eller praktikant omfattas du i vissa länder av ett anställningsavtal i enlighet med landets regler. Du får också traktamente.

Du som anställs för ett riktigt jobb får alltid ett formellt anställningsavtal och lön i enlighet med landets lagar och kollektivavtal.