Skip to main content

Europees Solidariteitskorps

De kracht van samen

Voordelen van deelname aan het Europees Solidariteitskorps

Deelname aan een activiteit van het Europees Solidariteitskorps is voor iedere jongere een bijzondere ervaring. Het is een troef als je gaat solliciteren en een pluspunt als je verder wil studeren. Het Europees Solidariteitskorps biedt je de kans om zinvol werk te doen en tegelijk je kansen op een baan te vergroten.

Na afloop krijg je een certificaat van deelname waarmee je bijdrage aan het project wordt bevestigd. Dat certificaat kun je gebruiken als je gaat solliciteren of verder wil leren.

Deelname aan het Europees Solidariteitskorps staat niet alleen goed op je cv, het biedt ook allerlei andere voordelen, afhankelijk van het soort project. Het hangt er ook vanaf of je je opgeeft voor vrijwilligerswerk of een werkproject.

Kies je voor vrijwilligerswerk, dan krijg je geen loon, maar wel een vergoeding voor je reis- en verblijfkosten, een dagvergoeding, en een verzekering voor de duur van de werkzaamheden. Je krijgt ook de nodige opleiding voor aanvang en bij aankomst op de werkplek.

Wie kiest voor een leerplaats of stage krijgt in sommige landen een arbeidsovereenkomst aangeboden volgens de regels van het gastland. Je krijgt dan ook een dagvergoeding.

Wie ingaat op een aanbod voor een ander soort werkproject, krijgt altijd een arbeidscontract en loon volgens de plaatselijke wet- en regelgeving en cao’s.