Skip to main content

Európai Szolidaritási Testület

A közösség ereje

Az Európai Szolidaritási Testület tevékenységében való részvétel előnyei

Elismerésre méltó teljesítmény, ha részt veszel valamilyen projektben az Európai Szolidaritási Testület keretében. A részvétel jól mutat az önéletrajzodban: növeli az esélyeidet a sikerre, mind álláskereséskor, mind felsőoktatási intézménybe való jelentkezéskor. Az Európai Szolidaritási Testületnél olyan tartalmas tevékenységekben vehetsz részt, amelyek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy megfelelő, színvonalas állást találj magadnak.

A projektben való részvételről tanúsítványt állítunk ki a számodra, mely hasznosnak bizonyulhat, amikor állást pályázol meg, vagy oktatási intézménybe jelentkezel.

Azon túlmenően, hogy ez a társadalmi tevékenység javíthatja elhelyezkedési esélyeidet és szakmai kilátásaidat, az Európai Szolidaritási Testületben teljesített szolgálat – a projekt típusától függően – egy sor más előnyt is kínál Neked. A várható előnyök attól is függnek, hogy önkéntes vagy szakmai tevékenységben veszel-e részt.

Ha az önkéntes munka mellett döntesz, fizetést nem fogsz kapni, de az utazásod és a szállásod, a mindennapi megélhetésed és a kötelező biztosítás költségeit nem Neked kell állnod. Mielőtt munkába állsz, a helyszínen megfelelő képzésben fogsz részesülni.

A szakmai gyakorlaton vagy tanulószerződéses gyakorlati képzésben részt vevő fiatalok egyes országokban munkaszerződést írnak alá a fogadó ország jogszabályaival összhangban, és napidíjat kapnak.

Azok a résztvevők, akiket munkavállalóként alkalmaznak a fogadó szervezetek, minden esetben hivatalos munkaszerződést írnak alá és javadalmazásban részesülnek a helyi jogszabályoknak és kollektív megállapodásoknak megfelelően.