Skip to main content

Όροι και προϋποθέσεις

Διαβάστε προσεκτικά αυτούς τους όρους χρήσης. Περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για τα νομικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας όταν χρησιμοποιείτε διαδικτυακές υπηρεσίες (π.χ. ιστότοπους και εφαρμογές για κινητές συσκευές) της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας και άλλων σχετικών πρωτοβουλιών, όπως το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Οι όροι χρήσης μπορεί να αλλάζουν κατά διαστήματα, γι΄αυτό πρέπει να τους διαβάζετε τακτικά.

Οι εν λόγω διαδικτυακές υπηρεσίες ανήκουν στη γενική διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είναι αρμόδια και για τη διαχείρισή τους.

Εισαγωγή

Για να διατηρήσουμε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον χρήσης αυτών των διαδικτυακών υπηρεσιών, καθιερώσαμε ορισμένους βασικούς κανόνες δεοντολογίας, τους οποίους ενδέχεται να επικαιροποιούμε κατά διαστήματα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Όλοι οι επισκέπτες και χρήστες αυτών των διαδικτυακών υπηρεσιών οφείλουν να διαβάσουν αυτούς τους κανόνες και τις πολιτικές, να δηλώσουν ότι συμφωνούν με την τήρησή τους και να μην τους παραβιάζουν. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να ενημερωθείτε σχετικά με τις οδηγίες χρήσης.

Διαβάστε τη λεπτομερή ανακοίνωση νομικού περιεχομένου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατάλληλη Περιεχόμενο

Αναμενόμενη συμπεριφορά των χρηστών και προτάσεις για βελτίωση των αναρτήσεων:

 • Φροντίστε ώστε όλες οι αναρτήσεις να παραμένουν εντός του κατάλληλου πεδίου κοινών ενδιαφερόντων.
 • Χρησιμοποιείτε σύντομους και περιεκτικούς τίτλους για κάθε ανάρτηση.
 • Προσπαθήστε να εκφράζεστε όσο το δυνατόν σαφέστερα.
 • Χρησιμοποιείτε μόνον εικόνες για τις οποίες έχετε πλήρη δικαιώματα: να ζητάτε την άδεια κάθε προσώπου που είναι αναγνωρίσιμο σε αυτές (για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ. παρακάτω ενότητα σχετικά με «Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και δικαιώματα τρίτων»).
 • Αποφεύγετε τη χρήση απρεπούς ή προσβλητικής γλώσσας. 

Τα ακόλουθα θεωρείται ότι αποτελούν ακατάλληλο περιεχόμενο. Η ανάρτηση τέτοιου περιεχομένου μπορεί να οδηγήσει σε άμεση κατάργηση ή απαγόρευση του λογαριασμού, καθώς και σε διαγραφή ή τροποποίηση των προσβλητικών αναρτήσεων:

 • Αναρτήσεις με υλικό ή δηλώσεις που παραβαίνουν ή παραβιάζουν τα δημόσια ή ιδιωτικά δικαιώματα άλλων.
 • Αναρτήσεις ή εικόνες δυσφημιστικού, προσβλητικού, χυδαίου, απεχθούς, ενοχλητικού, άσεμνου, βλάσφημου ή απειλητικού χαρακτήρα. Ως τέτοιο θεωρείται κάθε μήνυμα ή υλικό που είναι υβριστικό, υποτιμητικό ή προσβλητικό από εθνική, φυλετική, θρησκευτική ή σεξουαλική άποψη.
 • Αναρτήσεις ή εικόνες που ενθαρρύνουν ή συνιστούν συμπεριφορά ή οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα, να εγείρει αστική ευθύνη ή να παραβιάσει με άλλον τρόπο νόμους ή κανονισμούς.
 • Προφανής διαφήμιση προϊόντων ή υπηρεσιών χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή μας ή χωρίς το κατάλληλο πλαίσιο.
 • Εγγραφή στον ιστότοπο με μοναδικό σκοπό την ανάρτηση/επιδοκιμασία/προώθηση περιεχομένου για προσωπικό όφελος.
 • Ανάρτηση προσωπικών δεδομένων τόσο δικών σας όσο και άλλων προσώπων (π.χ. αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις κ.λπ.) σε οποιοδήποτε φόρουμ.
 • Οτιδήποτε άλλο εμείς θεωρούμε ακατάλληλο.
 • Σύνδεσμοι προς οποιοδήποτε από τα παραπάνω. 

Κάθε περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες εκφράζει τις απόψεις του συντάκτη, και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φέρει καμία ευθύνη για κανένα μήνυμα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμη και αν διαφωνείτε, πρέπει να αντιμετωπίζετε με σεβασμό και ευγένεια όλους τους άλλους χρήστες.

Μολονότι αυτοί οι κανόνες καλύπτουν τις συνηθέστερες περιπτώσεις, δεν μπορούν να προβλέπουν τα πάντα. Κατά συνέπεια, διατηρούμε το δικαίωμα να λάβουμε όλα τα μέτρα που θεωρούμε κατάλληλα, ώστε οι διαδικτυακές υπηρεσίες να μη διαταραχθούν ή παραβιαστούν με κανέναν τρόπο.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και δικαιώματα τρίτων

Με την ανάρτηση κειμένου, βίντεο, εικόνων ή άλλου υλικού, οι χρήστες εγγυώνται ότι είναι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων του αναρτηθέντος υλικού, και ότι δεν παραβιάζουν κανένα δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας, δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής, δικαίωμα στην εικόνα ή οποιοδήποτε δικαίωμα τρίτου.  

Με την ανάρτηση υλικού, οι χρήστες παρέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων χρήσης, μια μη αποκλειστική και αόριστης διάρκειας παγκόσμια άδεια χρήσης του υποβληθέντος υλικού στο πλαίσιο των προγραμμάτων και των πρωτοβουλιών της. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες παρέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δικαίωμα αποθήκευσης, αναπαραγωγής, τροποποίησης, δημιουργίας παράγωγων έργων, απεικόνισης, εκτύπωσης, δημοσίευσης, διάδοσης, ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης, κοινοποίησης ή διάθεσης στο κοινό του αναρτηθέντος υλικού σε οποιαδήποτε μορφή, μέσο ή γλώσσα, μεταξύ άλλων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν το αναρτηθέν υλικό περιέχει έργα τρίτου (όπως μουσική, αρχιτεκτονικά σχέδια, φωτογραφίες που δεν ανήκουν στον χρήστη), οι χρήστες δηλώνουν ότι τους έχουν χορηγηθεί όλα τα απαραίτητα δικαιώματα που επιτρέπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να το χρησιμοποιεί, όπως ορίζεται ανωτέρω. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποδείξεις για την εκκαθάριση δικαιωμάτων τρίτων. Οι χρήστες αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων τρίτων. 

Κάθε χρήση του αναρτηθέντος υλικού  από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνεται με τη δέουσα αναγνώριση προς τον συντάκτη. 

Με την υποβολή υλικού, οι χρήστες εγγυώνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι (i) έχουν λάβει γραπτή συγκατάθεση από τυχόν αναγνωρίσιμα άτομα και, σε περίπτωση αναφοράς ή εμφάνισης ανηλίκου (θεωρούνται γενικά τα άτομα κάτω των 16 ετών, αλλά ο ορισμός αυτός μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα), ότι έχουν τη γραπτή έγκριση των γονέων/του νόμιμου κηδεμόνα· (II) η εφαρμογή τους δεν πρόκειται να εγείρει αξιώσεις παράβασης ή παραβίασης της ιδιωτικής ζωής ή της δημοσιότητας ή να παραβιάσει τα δικαιώματα και/ή τα συμφέροντα τρίτου μέρους ή να εγείρει αξιώσεις, ούτε να παραβιάσει την ισχύουσα νομοθεσία ή τις κανονιστικές ρυθμίσεις. Εναπόκειται στον χρήστη να διασφαλίσει ότι έχει λάβει την αναγκαία συγκατάθεση.  Οι χρήστες πρέπει να διατηρούν κάθε μορφή άδειας που έχουν λάβει, καθώς ενδέχεται να τους ζητηθεί να αποδείξουν ότι έχει δοθεί συγκατάθεση. Σε περίπτωση που οι χρήστες υποβάλουν υλικό για το οποίο δεν έχουν την κατάλληλη άδεια, αποδέχονται την ευθύνη για όλες τις επακόλουθες συνέπειες.

Όλοι οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για τυχόν έξοδα ή δαπάνες που συνεπάγεται η δημιουργία περιεχομένου για τις αναρτήσεις τους.

Καταγγελία για παράβαση κανόνα

Εάν πιστεύετε ότι ένας άλλος χρήστης παραβιάζει αυτές τις πολιτικές και τους όρους χρήσης, παρακαλούμε να το καταγγείλετε μέσω της σελίδας «Επικοινωνήστε μαζί μας» του ιστότοπου ή μέσω της λειτουργίας «Καταγγελία αυτής της ανάρτησης» της εφαρμογής για κινητές συσκευές.

Πειθαρχικά μέτρα

Διατηρούμε το δικαίωμα να παρακολουθούμε τις αναρτήσεις στη διαδικτυακή υπηρεσία και να διαγράφουμε ή να τροποποιούμε αυτές που δεν είναι σύμφωνες με τους συγκεκριμένους κανόνες, καθώς και με τους «Όρους και Προϋποθέσεις» χρήσης. Αυτό αφορά και αναρτήσεις που συνεπάγονται διαταράξεις ή παρεμβάσεις στις τεχνικές λειτουργίες μας.

Διατηρούμε το δικαίωμα να κλείσουμε ή να απαγορεύσουμε, προσωρινά ή μόνιμα, οποιοδήποτε λογαριασμό χρήστη χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, εφόσον το κρίνουμε απαραίτητο.

Εάν κρίνετε ότι σας έχουμε αδικήσει, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Όταν επικοινωνείτε μαζί μας, πρέπει να μας δίνετε την ηλεκτρονική διεύθυνση που χρησιμοποιήσατε για την ανάρτηση μιας καταχώρισης, ή τον αριθμό αναφοράς συμμετέχοντος στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Από την πλευρά μας, δεν συζητάμε δημοσίως τη διαγραφή χρηστών του ιστότοπου.

Ανακοίνωση περί πνευματικής ιδιοκτησίας: οι περιγραφικές εικόνες που χρησιμοποιούνται στον παρόντα ιστότοπο (εκτός από αυτές που μας στέλνουν οι χρήστες) ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή στους προμηθευτές της.

©Ευρωπαϊκή Ένωση, 2014-2024. Αν δεν υπάρχει αντίθετη ένδειξη, επιτρέπεται η αναπαραγωγή με αναφορά της πηγής. Εάν για την αναπαραγωγή ή τη χρήση πληροφοριών κειμένου ή πολυμέσων (ήχος, εικόνες, λογισμικό κ.λπ.) απαιτείται προηγούμενη άδεια, η εν λόγω άδεια ακυρώνει την προαναφερθείσα γενική άδεια και πρέπει να αναφέρει σαφώς τυχόν περιορισμούς στη χρήση.