Skip to main content

DiscoverEU

If you're 18 and a resident in an Erasmus+ Programme country, it's time to expand your comfort zone

#DiscoverEU фото/видео такмичење #Competition – Правила, услови и одредбе

Учествујте у такмичењу DiscoverEU и добићете прилику да освојите лепе награде.

Како то функционише?

Такмичење ће се одржати од 15. јула до 15. октобра 2022. године и сваког месеца ће имати другу тему.

Пратите следеће кораке за учешће у такмичењу:

  1. Поделите своју фотографију или краћи видео (од макс. 15 секунди) на свом јавном налогу на Инстаграму.
  2. Додајте хеш ознаке #DiscoverEU и #Competition у своју објаву.
  3.  Поставите ознаку за Инстаграм налог European Youth (@european_youth_eu) на фотографију или у објаву на друштвеној мрежи.
  4. Попуните образац за давање сагласности на адреси: https://youth.europa.eu/discovereu/competition/consent 
  5. Замолите пријатеље да „лајкују“ фотографију/видео.

Ваше фотографије и видео записи ће отићи на модерацију пре него што буду приказани на Европском порталу за младе. Она може да потраје до 24 сата током радне недеље, док ће уноси током викенда бити модерисани понедељком.

Ако ваше фотографије и видео записи испуњавају наведене критеријуме, могли бисте да постанете један од месечних добитника у такмичењу #DiscoverEU!

Како ће се бирати добитници?

Такмичење је отворено само за младе који су се пријављивали у неком од кругова за пријаву током 2018, 2019, 2021. и 2022. (било да су учесници изабрани или не).

Сваког месеца, 20 најпопуларнијих објава које освоје највише лакова прећи ће у следећи круг. Након тога, стручни жири који чине познаваоци друштвених мрежа изабраће највише 5 победничких фотографија/видеа. Победиће визуелно најоригиналнији и најкреативнији.

Биће изабрано највише 5 срећних добитника месечно.

Месечним победницима ће се обратити организација ICF Next која у име Европске комисије управља наградама у овом такмичењу. Учесници би требало да мотре на поруке које им стижу и да на поруку организације ICF Next обавезно одговоре у року од 7 радних дана. Уколико не буде никаквог одговора, други учесник ће бити проглашен победником. Најзад, имена добитника ће бити јавно објављена на следећим платформама друштвених мрежа: Фејсбук, Твитер и Инстаграм.

Шта су награде?

Сваки добитник ће примити награду у вредности од 100 ЕУР!

Добитници ће бити проглашени на налозима European Youth на Твитеру, Фејсбуку и Инстаграму.

Треба да знате…

Будите оригинални. Морате да будете једини аутор и носилац ауторских права над фотографијом/видеом које сте послали.

Затражите дозволу. Немојте да сликате људе без њиховог пристанка. На фотографијама не би смело да буде препознатљиво ниједно дете.

Не претерујте са уређивањем. Прихватљиви су основно исецање, кориговање боја и ретуширање. Требало би да избегавате специјалне ефекте, компјутерски генерисану графику и остале обимне измене.

Увек будите безбедни. Немојте да доводите себе ни друге у опасност током снимања фотографије или видеа.

Не постоји ограничење за број фотографија/видеа које можете да пошаљете. Ипак, знајте да на такмичењу DiscoverEU можете да освојите само 1 награду.

Увек можете да избришете своју објаву ако то желите. У том случају, ваша објава ће бити уклоњена са Европског портала за младе. Такође можете да затражите уклањање своје објаве преко потрала.

Имамо право да дисквалификујемо сваку фотографију/видео ако основано сматрамо да нисте поштовали правила такмичења.

Учешћем у такмичењу DiscoverEU дајете сагласност и Европској комисији да користи ваше фотографије / видео записе зарад сопственог публицитета и комуникација.

Инстаграм ни на који начин не спонзорише, не подржава и не одржава ову промоцију, нити је она повезана са њим. Учесници одбацују сваку одговорност Инстаграма у вези са овим такмичењем.

Организатор задржава право да промени или замени награде из такмичења и/или правила и пропозиције такмичења ако и када је то потребно и без претходне најаве.

Приликом слања неке слике на такмичење, учесник ће морати да попуни образац и да активно прихвати услове да би могао да учествује.

Детаљнија верзија Услова и одредби може се наћи овде. Прочитајте Изјаву о приватности да бисте пронашли више информација о коришћењу ваших података.