Skip to main content
 © European Youth Parliament © European Youth Parliament

Kerro mielipiteesi Euroopan nuorten parlamentissa

Päivitetty viimeksi Sunnuntai, 05/09/2021

Euroopan nuorten parlamentti on eurooppalaisten nuorten verkosto, jossa nuoret voivat kertoa mielipiteensä poliittisista ja yhteiskunnallisista asioista, luoda kansainvälisiä suhteita ja oppia hyödyllisiä taitoja.

Haluatko tutustua erilaisiin mielipiteisiin, muihin kulttuureihin ja uusiin ihmisiin ja pitää samalla hauskaa? Euroopan nuorten parlamentin toimintaan voivat osallistua kaikki 15–24-vuotiaat nuoret koko Euroopasta (ei pelkästään EU-maista).

Taustaa

Euroopan nuorten parlamentti (EYP) on yksi parhaista foorumeista nuorille eurooppalaisille, jotka haluavat osallistua poliittisiin keskusteluihin, tutustua uusiin kulttuureihin ja vaihtaa ajatuksia toisten eri puolilta Eurooppaa tulevien nuorten kanssa. 

EYP on yli 40:ssä Euroopan maassa toimivien itsenäisten nuorisojärjestöjen verkosto, joka toimii Schwarzkopf‑säätiön ”Young Europe” ‑hankkeen alaisuudessa. Myös EYP:n kansainvälinen toimisto on säätiön tiloissa. 

Toiminta

EYP järjestää kansainvälisiä, alueellisia ja kansallisia istuntoja, jotka voivat kestää kahdesta tunnista kymmeneen päivään. Niihin osallistuu yli 30 000 nuorta joka vuosi.

Keskusteluissa käsitellään monenlaisia aiheita, jotka voivat liittyä esimerkiksi kansainväliseen politiikkaan, ihmisoikeuksiin, ilmastonmuutokseen, terveyteen, energiantuotantoon tms. Nuoret osallistuvat toimintaan vertaismoderaattoreiden opastuksella.

”Kaikki ovat taustastaan riippumatta tervetulleita Euroopan nuorten parlamenttiin!” Carlota (20), vapaaehtoistyöntekijä Portugalista

Haluatko osallistua?

Suosittelemme, että tutustut aluksi Euroopan nuorten parlamentin verkkosivustoon, jotta ymmärrät tämän aloitteen taustafilosofian. Oletko valmis? 

Toimi näin:

  • Ota yhteyttä Euroopan nuorten parlamentin kansalliseen järjestöön maassasi ja selvitä, miten pääset alkuun. Jos maatasi ei löydy luettelosta, ota yhteyttä Euroopan nuorten parlamentin kansainväliseen toimistoon.
  • Osallistu johonkin Euroopan nuorten parlamentin tapahtumaan: voit ilmoittautua Euroopan nuorten parlamentin kansallisen järjestön tapahtumaan ja tutustua sen toimintaan paikan päällä.
  • Liity Euroopan nuorten parlamentin jäseneksi.