Skip to main content
 © European Youth Parliament © European Youth Parliament

Exprimă-ți părerea în Parlamentul European al Tinerilor

Ultima actualizare Duminică, 05/09/2021

Parlamentul European al Tinerilor (PET) este o rețea de tineri din toată Europa care vor să-și facă auzite părerile despre anumite chestiuni politice și sociale. Colaborând dincolo de frontiere, membrii PET dobândesc abilități valoroase.

Vrei să vezi cum gândesc tinerii din alte culturi, să descoperi oameni noi și să te distrezi în același timp? Dacă ai între 15 și 24 de ani și locuiești oriunde în Europa (nu doar în UE), ești invitat în Parlamentul European al Tinerilor!

Despre ce este vorba?

Parlamentul European al Tinerilor (PET) este una dintre cele mai bune platforme pentru tinerii europeni interesați să se implice în dezbateri politice, să descopere culturi noi și să facă schimb de idei cu alți tineri de pe întregul continent. 

PET este o rețea de organizații independente de tineret care își desfășoară activitatea în 40 de țări din toată Europa sub umbrela Schwarzkopf Foundation Young Europe, care găzduiește biroul internațional al PET. 

Cum funcționează?

PET organizează sesiuni internaționale, regionale și naționale care pot dura între 2 ore și 10 zile. Activitățile implică an de an peste 30 000 de tineri.

Dezbaterile acoperă subiecte foarte diverse, deseori legate de politica internațională sau de drepturile omului, dar și de schimbările climatice, sănătate și energie, de exemplu. Îndrumați de moderatori din aceeași generație, tinerii participă la o serie de activități.

„Indiferent de studii și de experiență, orice tânăr este binevenit în Parlamentul European al Tinerilor!” Carlota (20 de ani), voluntar activ în Portugalia

Te-ar interesa?

Consultă mai întâi site-ul Parlamentului European al Tinerilor, pentru a înțelege filosofia care stă la baza acestei inițiative. Ești gata? 

Iată pașii:

  • Contactează aripa PET din țara ta, ei te vor îndruma la început. Dacă țara ta nu figurează pe listă, poți contacta biroul internațional al PET.
  • Participă la un eveniment PET: înregistrează-te la un eveniment din țara ta, luând legătura cu aripa națională a PET, pentru a trăi o experiență directă.
  • Înscrie-te ca membru al PET.