Skip to main content
 © European Youth Parliament © European Youth Parliament

Tvoj glas v Evropskem mladinskem parlamentu

Zadnja sprememba Nedelja, 05/09/2021

Evropski mladinski parlament je mreža mladih iz vse Evrope, ki želijo izraziti svoja mnenja o političnih in socialnih vprašanjih, delovati na mednarodni ravni in pridobiti dragocene spretnosti in znanja.

Te zanimajo drugačna mnenja, kulture, novi ljudje in zabava? K sodelovanju vabimo mlade, stare od 15 do 24 let, iz vse Evrope, ne le iz EU.

Za kaj gre

Evropski mladinski parlament (EMP) je ena najboljših platform za zainteresirane mlade Evropejce in Evropejke, ki želijo sodelovati v političnih razpravah, spoznavati druge kulture in si izmenjevati zamisli z drugimi mladimi iz vse Evrope. 

Evropski mladinski parlament je mreža neodvisnih mladinskih organizacij, ki so dejavne v 40 državah po Evropi pod okriljem fundacije Schwarzkopf (Schwarzkopf Foundation Young Europe ), ki gosti mednarodno pisarno Evropskega mladinskega parlamenta. 

Kako deluje

Evropski mladinski parlament organizira mednarodne, regionalne in nacionalne seje, ki lahko trajajo od 2 ur do 10 dni. V te dejavnosti je vsako leto vključenih več kot 30 000 mladih.

Razprave zajemajo široko paleto tem, ki so pogosto povezane z mednarodno politiko ali človekovimi pravicami, pa tudi področja, kot so podnebne spremembe, zdravje in energija. Mladi pod vodstvom moderatorjev sodelujejo v vrsti dejavnosti.

“Vsakdo je dobrodošel in vsakdo ima priložnost sodelovati v Evropskem mladinskem parlamentu, ne glede na to, od kod prihaja!“ Carlota (20), aktivna prostovoljka na Portugalskem

Se želiš pridružiti?

Priporočamo, da najprej pregledaš spletišče Evropskega mladinskega parlamenta, da boš razumel/a filozofijo te pobude. Si pripravljen/a sodelovati? 

Kako sodelovati

  • Obrni se na EMP v svoji državi in se pozanimaj, kakšen je postopek. Če tvoje države ni na seznamu, se lahko obrneš na mednarodno pisarno EMP.
  • Udeleži se dogodka EMP: na dogodek v svoji državi se lahko prijaviš pri EMP v svoji državi in ga osebno izkusiš.
  • Postani poslanec oziroma poslanka EMP.