Skip to main content
 © European Youth Parliament © European Youth Parliament

Delta i det europeiska ungdomsparlamentet

Senaste uppdatering Söndag, 05/09/2021

Det europeiska ungdomsparlamentet är ett nätverk av unga människor från hela Europa som vill diskutera politiska och sociala frågor, bygga broar över gränserna och skaffa sig värdefull kompetens.

Är du nyfiken på andras åsikter, främmande kulturer och nya människor och vill ha kul? Alla europeiska ungdomar mellan 15 och 24 år kan delta.

Vad handlar det om?

Det europeiska ungdomsparlamentet är en av de bästa plattformarna för unga européer att engagera sig i den politiska debatten, möta andra kulturer och utbyta idéer med andra ungdomar från hela Europa. 

Ungdomsparlamentet är ett nätverk av oberoende ungdomsorganisationer i 40 länder i hela Europa. Parlamentets internationella kontor sköts av Schwarzkopf-stiftelsen

Hur går det till?

Det europeiska ungdomsparlamentet arrangerar internationella, regionala och nationella möten som kan pågå i allt från två timmar till tio dagar. Varje år deltar över 30 000 ungdomar.

Debatterna handlar ofta om internationell politik, mänskliga rättigheter, klimatfrågor, hälsa och energi. Ungdomarna själva leder diskussionerna.

”Oavsett bakgrund är alla välkomna och alla har möjlighet att delta i det europeiska ungdomsparlamentet!” Carlota (20 år), aktiv volontär i Portugal

Vill du vara med?

Vi rekommenderar att du börjar med att läsa på ungdomsparlamentets webbplats för att förstå tanken med initiativet. Är du redo att gå med? 

Gör så här:

  • Kontakta ungdomsparlamentet i ditt land och ta reda på hur du gör. Om ditt land inte finns med i listan kan du kontakta ungdomsparlamentets internationella kontor.
  • Var med på ett evenemang i ditt land: du kan anmäla dig till ett evenemang med ditt nationella ungdomsparlament och se hur det går till med egna ögon.
  • Bli medlem i det europeiska ungdomsparlamentet.