Skip to main content
A picture © shutterstock.com - Kzenon

Feriejob

Seneste opdateret den Tirsdag, 06/04/2021

Ferier kan være en glimrende lejlighed til at investere i din fremtidige karriere og udvikle dine færdigheder, mens du tjener nogle ekstra penge. Uanset om du er studerende eller arbejdsløs, kan sæsonarbejde hjælpe dig på vej.

Hvorfor skulle du arbejde i din ferie?

Du går glip nogle timers solbadning eller en skitur. Men prøv at se på alle plusserne – ud over pengene møder du nye mennesker i nye omgivelser, og feriejobbet man måske føre til et mere fast job en dag.

Noget af det bedste, du kan få ud af et feriejob, er erfaring, især hvis du er studerende. Selv om arbejdet er noget helt andet end det, du gerne vil lave senere, lærer du noget om, hvad der bliver forventet på arbejdsmarkedet, og hvordan du skal omgås andre i en arbejdssituation. Alle job, du har haft, og alt det, du foretager dig, hjælper dig med at opbygge dit cv.

 

Feriejob i EU

Der er masser af muligheder både i sommer- og vinterferien, og selv i kortere ferier. Du kan arbejde på hoteller, restauranter og barer eller måske plukke frugt om sommeren. Sydpå kan du prøve lykken som livredder eller windsurfinstruktør. Nordpå kan du måske få job som skilærer. Hvis du ikke har fri ret længe, kan du prøve at arbejde en dag eller nogle timer ad gangen – f.eks. med at servere eller være vært ved et arrangement.

 

Pas på, at du ikke bliver snydt

Mindre arbejdspladser som barer og restauranter vil måske ikke tilbyde dig en formel ansættelseskontrakt – men du skal ikke lade dig udnytte. Gør det klart fra starten, at du forventer, at de overholder det, i bliver enige om med hensyn til løn og arbejdstid.

 

Hvor skal du lede?

Plukkejob – sæson-/høstarbejde rundt om i verden

Sæsonarbejdere

Sommerjob i Europa og resten af verden