Skip to main content
A picture © shutterstock.com - Kzenon

Vakantiewerk

Laatste wijziging Dinsdag, 06/04/2021

Vakantie, een goede kans om te investeren in je toekomstige carrière en nieuwe vaardigheden op te doen terwijl je wat extra geld verdient. Of je nu student bent of werkloos, seizoenswerk kan je op weg helpen.

Waarom werken tijdens je vakantie?

Ja, je mist een aantal uren luieren in de zon of sporten in de sneeuw. Maar kijk eens naar de pluspunten: je verdient niet alleen geld, je kunt ook nieuwe mensen ontmoeten in een nieuwe omgeving en een vakantiebaan kan zelfs leiden tot een vaste baan.

Een van de grootste voordelen van vakantiewerk is dat je werkervaring opdoet. Zelfs al komt het werk niet in de buurt van wat je later wilt doen, toch leer je veel over wat er van je verwacht wordt als je een baan hebt en hoe je met andere mensen omgaat in een professionele omgeving. Elk baantje en alles wat je doet, helpt je bij het opbouwen van een goed cv.

 

Werkvakanties in de EU

Er zijn heel wat mogelijkheden, niet alleen in de zomer maar ook in de winter en in korte vakanties. Je kunt in een hotel, restaurant of bar werken, of fruit plukken in de zomer. In het zuiden kun je misschien aan de slag als strandwacht of surfleraar, in het noorden kun je 's winters skiles geven. En als je geen lange vakanties hebt, kun je ook een baantje voor een paar dagen of voor een paar uur per dag vinden, zoals in de catering of bij een groot evenement.

 

Hou het zakelijk

Sommige kleinere bedrijven, zoals bars, restaurants e.d., geven je misschien geen arbeidscontract. Maar zorg ervoor dat ze geen misbruik daarvan maken. Maak van begin af aan duidelijk dat je verwacht dat zij zich aan de gemaakte afspraken over uren en salaris houden.

 

Vakantiewerk vinden:

Picking Jobs – seizoenswerk of helpen bij de oogst, overal ter wereld

Season Workers

Vakantiewerk in Europa en de wereld