Skip to main content
A picture © shutterstock.com - Kzenon

Jobba på loven

Senaste uppdatering Tisdag, 06/04/2021

Loven kan vara ett utmärkt tillfälle att investera i din framtida karriär och utveckla din kompetens, samtidigt som du tjänar lite pengar. Oavsett om du är student eller arbetslös kan ett säsongsjobb hjälpa dig på vägen.

Varför ska jag jobba på lovet?

Du går förstås miste om några timmar på stranden eller i skidbacken. Men tänk på alla fördelarna. Förutom att du tjänar pengar får du träffa nya människor i en ny miljö, och det kan till och med leda till ett fast jobb.

Men det bästa är kanske ändå att du får arbetslivserfarenhet, särskilt om du är student. Även om jobbet inte har något att göra med det du vill syssla med i framtiden, får du lära dig lite om vad som förväntas på en arbetsplats och du får erfarenhet av att samarbeta med andra. Alla jobb du har haft och all livserfarenhet är bra att skriva i sitt cv.

 

Jobbsemestrar i EU

Det finns massor med jobb du kan göra på sommar- eller vinterlovet, eller ännu kortare perioder. Du kan jobba på hotell, restauranger och barer eller på en gård på sommaren. Under badsäsongen kan du vara badvakt eller surflärare, och på vintern kan du jobba på en skidort. Och om du inte är ledig så länge kan du försöka få jobb för en dag eller några timmar, inom catering eller som evenemangsvärd.

 

Låt ingen utnyttja dig

En del mindre arbetsplatser som barer och restauranger kanske inte vill erbjuda dig ett formellt anställningsavtal – men låt dem inte utnyttja situationen. Gör klart redan från början att du förväntar dig att få den lön och de arbetstider som ni kommit överens om.

 

Hitta säsongsjobb

Picking Jobs – säsongs- och skördejobb i hela världen

Season Workerssäsongsarbetare

Sommarjobb i Europa och övriga världen