Skip to main content

Corpul european de solidaritate

Împreună suntem puternici

Young person icon
Sunt tânăr(ă)

Află mai multe despre cum poți să participi, să te înscrii și să îți accesezi contul personal.


Organisation icon
Reprezint o organizație

Află mai multe despre cum poți să participi și să accesezi portalul organizațiilor.


Coronavirus: consecințe pentru activitățile de mobilitate din cadrul programelor „Erasmus+” și „Corpul european de solidaritate”

• Comisia respectă pe deplin toate măsurile de ținere sub control a pandemiei care sunt adoptate în prezent la nivel național. De asemenea, Comisia înțelege că aceste măsuri pot avea consecințe asupra participării studenților, elevilor, voluntarilor și altor persoane la acțiunile de mobilitate organizate de Erasmus+ și Corpul european de solidaritate. 
• În situația actuală, unii participanți fie nu pot pleca din țara de origine, fie nu se pot întoarce din zonele în care au fost găzduiți. Din cauza acestei nesiguranțe, mulți părinți nu își lasă copiii să călătorească.
• În aceste condiții, aplicăm toată flexibilitatea posibilă în implementarea programului, în limitele cadrului legal în vigoare. 
• Am emis orientări către agențiile naționale Erasmus+ pentru ca acestea să poată să invoce clauze de „forță majoră”. Acest lucru le va permite să evalueze posibilitatea de a accepta costuri suplimentare până la o valoare maximă a grantului. De asemenea, le permite să amâne cu până la 12 luni activitățile planificate în cadrul fiecărui proiect. Aceste informații le sunt transmise și autorităților naționale.
• Monitorizăm situația îndeaproape și vom adopta orice alte măsuri care se vor dovedi necesare.
Întrebări și răspunsuri privind activitățile desfășurate în cadrul programului Erasmus+ și al Corpului european de solidaritate în contextul pandemiei de COVID-19.