Linkkejä
Eurodesk
Eurodesk-verkosto edistää nuorten mahdollisuuksia lähteä ulkomaille oppimaan ja kasvamaan aktiivisiksi eurooppalaisiksi. Verkostoon kuuluu kansallisia koordinaattoreita, joilla on yhteydet yli 1 600 paikalliseen tietolähteeseen 36 maassa eri puolilla Eurooppaa.
SALTO
Eri EU-maissa toimii resurssikeskuksia, jotka edistävät ja tukevat nuorisotyötä tarjoamalla koulutusta ja laatimalla alan strategioita ja välineistöä. Kullakin resurssikeskuksella on oma erityisalansa tai alueensa, johon se keskittyy:
SALTO-YOUTH-resurssikeskukset:
- SALTO Inclusion & Diversity – osallisuus ja monimuotoisuus (Belgia, Flanderi)
- SALTO Training & Cooperation – koulutus ja yhteistyö (Saksa)
- SALTO Eastern Europe & Caucasus – Itä-Eurooppa ja Kaukasia (Puolassa, tukikohteet: Armenia, Azerbaidžan, Georgia, Moldova, Norja, Ukraina, Valko-Venäjä, Venäjä)
- SALTO EuroMed – Euro–Välimeri-alue (Ranskassa, tukikohteet: Algeria, Egypti, Israel, Jordania, Libanon, Libya, Marokko, Palestiina, Syyria, Tunisia)
- SALTO South-East Europe – Kaakkois-Eurooppa (Sloveniassa, tukikohteet: Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Kosovo, Montenegro ja Serbia)
- SALTO European Solidarity Corps Resource Centre – Euroopan solidaarisuusjoukkojen resurssikeskus (Itävallassa)
Monialaiset koulutuksen ja nuorisoasioiden SALTO-resurssikeskukset:
- SALTO Participation & Information – osallistuminen ja tiedotus (Viro)
- SALTO Digital – digitaalisuus (Suomessa)
- SALTO Green – kestävä kehitys (Ranskassa)
Koulutuksen SALTO-resurssikeskukset:
- SALTO Education & Training – Koulutus (Unkari)
- SALTO Inclusion & Diversity – Osallisuus ja moninaisuus (Kroatia)
Youthpass
Youthpass-järjestelmän avulla nuorisohankkeen osallistuja voi saada todistuksen epävirallisen ja arkioppimisen kautta saavuttamistaan taidoista (lisätietoa).
EuroPeers-verkosto
Verkosto nuorille, joilla on jo jonkin EU:n nuoriso-ohjelman (Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot) kautta saatua kokemusta eurooppalaisesta yhteistyöstä ja jotka haluavat jakaa kokemuksiaan.